Bir dizi program için İzmir’e gelen TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, İTO İş Kadınları Konsey Toplantısı’na katılarak kadın girişimcilerle ilgili mesajlar verdi. Konsey Başkanı Asuman Nardalı, geçtiğimiz aylarda meclis toplantısında kadın girişimcilerin sayısını artırmak amacıyla, 'her meslek komitesinde bir kadının bulunması' için temenni kararı aldıklarını hatırlatarak, Hisarcıklıoğlu’ndan bunun tüm Türkiye’ye yayılması için destek istedi.

Bunun üzerine bir konuşma yapan Hisarcıklıoğlu, Türkiye’de girişimcilerin sadece yüzde 6’sının kadınlardan oluştuğunu, kadının çalışma hayatına katılımının ise yüzde 27'lerde kalarak dünya ortalaması olan yüzde 45’in altında olduğunu belirtti. Türkiye’de iş gücü piyasasına katılan 700 bin kişinin istihdam edilmesi için nüfusun yüzde 50’sini oluşturan kadınların daha fazla girişimci olması gerektiğini vurgulayan Hisarcıklıoğlu, aile şirketlerinin yaşaması için de kadınların önemine dikkat çekti. Hisarcıklıoğlu, "Erkeklere söylüyorum, mirasta ayrımcılık yapmayın. 100 yıllık tesisler iki elin parmaklarını geçmiyor. Bunda sebep babaların, annelerin mirasta haksızlık yapması. İki oğlana mirası bırakırsanız onlar da kavga etmeye başlıyor" diye konuştu.

'İYİ NİYET KARARINI TÜRKİYE ÇAPINDA ALMAK İSTERİZ'

Hisarcıklıoğlu, Nardalı’nın önerisine ise, "Pozitif ayrımcılık konusunda yüzde yüz haklısınız. Keşke 'her komitede bir tane mecburi kadın' diyebilsek. Ancak komitede temsil edecek kişiyi şirketler belirliyor. Ama biz iyi niyet kararını Türkiye çapında almak isteriz. Kadın meclisi kurulduktan sonra kadınların meclislerdeki oranı yüzde 300 arttı. Bu çalışmalar sürdürülmeli" dedi.



BT(İÖ/COŞ)