Bursa 5'inci Uluslararası Hayvancılık ve Ekipmanları Fuarı ile Burtarım 2012'ye katılan Hattat Tarım Makineleri standına gelen Hattat Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Hattat, firmanın hedefleri ve çalışmaları ile ilgili bilgi verdi. Tekirdağ'a bağlı Çerkezköy'de üretim merkezleri bulunduğunu hatırlatan Hattat Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Hattat, Hema Endüstri A.Ş. bünyesinde faaliyet gösterdiklerini ve grubun yaklaşık 5 bin 400 kişiye istihdam sağladığını kaydetti. Grubun otomotiv, traktör, iş makineleri, havacılık, savunma sanayi ve enerji sektöründe faaliyet gösterdiğini ifade eden Hattat, traktör alanında çalışmalarının tüm hızıyla sürdüğünü kaydetti.

Tarım makinelerinde yeni bir şirket olduklarına dikkat çeken Hattat, Türkiye'de kökleşmiş ve bilinen markalarla rekabet içinde olduklarını kaydetti. Her sene pazar payını arttırarak piyasadaki yerini sağlamlaştırdığını belirten İbrahim Hattat, "Her sene yeni modeller çıkartıyoruz. Özellikle bu sene yaptığımız atak ile yeni modellerimiz oldukça beğenildi, tutuldu. Her geçen sene yeni bayi teşkilatı, servisi güçleniyor. Önümüzdeki yıllarda Hattat Tarım'dan çok daha önemli hamleler bekliyoruz" diye konuştu.

İhracatta çok iddialı olduklarını söyleyen Hattat, "Türk markası olarak birçok firma dünya genelinde ciddi ihracat yapıyor ama yerli bir marka olarak Türkiye'de en fazla ihracatı gerçekleştiren firmayız. Hattat markası ile Avrupa başta olmak üzere birçok ülkede ihracatımızı arttırıyoruz. Geçen sene 10 milyon Euro ihracatımız olmuştu. Bu seneyi 25 milyon Euro ihracat ile kapatmayı planlıyoruz. Ondan sonraki senelerde katlayarak 50- 60 milyon Euro olarak devam ettirerek, birinciliği elde tutmaya çalışacağız" dedi.

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü'nün (TİGEM) traktör ihalesine de girdiklerini belirten Hattat, 22 adet Finlandiyalı Valtra Firması'nın Türkiye'de en yüksek güce sahip 320 beygir gücündeki satışını yaptıklarını dile getirdi.

Otomotiv alanında ana sanayiye önemli çalışmalar yürüttüklerini dile getiren İbrahim Hattat, grubun toplam cirosunun yaklaşık yarısı olan 200 milyon TL'lik ihracatın bu alandan sağlandığını kaydetti. Hattat, önümüzdeki dönemde motor tesisi yatırımı ile ilgili çalışmalarının bulunduğunu ekledi.



ST(FK/İD)