Törende konuşan Mehmet Hattat, "Harbin ile yapacağımız bu tesiste elektrik santrallerinin malzemelerini ve ekipmanlarını üreteceğiz. Bu tesiste kömür, hidroelektrik, rüzgar doğalgaz ve nükleer elektrik üretim santrallerinin ihtiyacı olan kazan, türbin ve jeneratörler üretilecek" dedi.


"SANTRALLERİ YENİLEYECEĞİZ"


İki yıl içerisinde tamamlanması planlanan projede, 60 bin metrekare üzerine bir tesis kurulacak, elektrik santrallerinin yerlileştirilmesi ve santral parçalarının çok büyük bir çoğunluğunun yerli üretimle sağlanacak. Hattat Holding’e bağlı Hema Endüstri’nin Çerkezköy’deki tesislerinin yanında kurulması planlanan yeni tesiste yaklaşık 2 bin kişinin istihdam edilmesi planlanıyor.


Harbin ile birlikte devletin elindeki kömür santrallerinin özelleştirme ihalelerine de gireceklerini söyleyen Hattat, "Bu santraller artık eski santraller, özelleştirme ihalelerini kazanırsak, Harbin ile bu santralleri yenileyeceğiz ve verimliliklerini artıracağız" dedi. Hattat ilgi alanlarındaki kamu santrallerinin büyüklüğünün 6-7 bin MW civarında olduğunu ifade etti.


Amasra’daki taş kömürü havzalarında sıfırdan kurmayı planladıkları toplam 4 bin MW’lık kömür santrallerinin malzemelerini de kuracakları yeni tesiste üretmeyi planladıklarını belirten Mehmet Hattat, böylece önemli bir maliyet avantajı sağlayacaklarını söyledi.


İmza töreninde, Çinli şirket adına imzayı Harbin Electric Corporation Yönetim Kurulu Başkanı Gong Jing Kung ve Harbin Electric Group International Company Yönetim Kurulu Başkanı Guo Yu attı.


GÖ (MK)