Halkbank, Denizli Sanayi Odası ile kredi protokolü imzaladı. Düzenlenen törene Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan, Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, Halkbank yetkilileri ile Denizli Sanayi Odası yönetimi katıldı. Denizli Sanayi Odası üyelerine uygun vade ve faiz oranlarıyla finansman desteğini içeren kredi sözleşmesine Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan ve Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci imza koydu.

Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, Denizli sanayisinin temelinde Halkbank olduğunu belirtti. Keçeci, "Halkbank'ın varlığı Türk sanayisi için çok önemli. 2008'deki kriz ortamında bile Halkbank şirketlerin elinden tuttu. Yeni kredi paketi de sanayiciye derin bir nefes aldıracaktır" dedi.

Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan ise bankasının "güneşli günde verdiği şemsiyeyi yağmurlu günde geri almadığını" söyledi. Özellikle enerji, imalat ve turizm sektörüne önemli destekler vereceklerini kaydeden Aslan, imzalanan protokol ile Denizli Sanayi Odası'nın 335 üyesinin paketten yararlanacağını belirtti.

Genel Müdür Süleyman Aslan, son günlerde gündemde olan kredi kartları aidatının geri ödenmesi ile ilgili sorulara yanıt verdi. Aslan, bankaların kredi kartı konusunda değişik uygulamaları olduğunu dile getirdi. Aslan, "Kredi kartı ürünü bedavaya sunulmuyor. Bankalar, operasyonel giderlerini, bu ürünün dizaynında yaptıkları giderleri tüketiciye yansıtmak zorunda. Ancak bu bankadan bankaya fark ediyor. Bazı bankalar çok düşük üyelik aidatı alırken, bazı bankalar daha yüksek üyelik aidatını talep ediyor. Halkbank'ın bu konudaki anlayışı şu: Komisyon ve birtakım ücretler elbette bankaların sürdürülebilir faaliyetleri açısından önemlidir. Burada kullanıcının hangi ürünü kullanacağı, hangi bedelle satılan ürünü tercih edeceği tamamen ona kalmıştır. Yıllık 5 lira kart aidatı alan da var, 50 lira alan da var. Burada nihai kullanıcı, daha ucuz, daha düşük kart aidatı ödemek isterse o bankaya yönelebilir. Müşterilerle, kamuoyuyla bunların paylaşılması gerekiyor. Kartı ücretsiz sanarak daha sonra ücreti ortaya çıkınca buna itiraz edildiğinde sıkıntı olabiliyor. Bankaların bunu iyi iletmesi, müşterilerle paylaşması ve müşterilere bilgi vermesi koşuluyla istedikleri kart ücretini alabileceklerini tahmin ediyorum. Şayet bu konuda bir düzenleme yapılırsa, kredi kartı aidatlarının müşteriye iadesi konusunda karar çıkarsa, kanun karşısında herkesin boynu kıldan ince olmalıdır. Bankalar da buna riayet etmek zorundadır" diye konuştu.

Süleyman Asla, kart aidatlarının geri ödenmesi konusunda finans sektörünün sıkıntı yaşayıp yaşamayacağı konusunda da açıklamalarda bulundu. Aslan, "Bu bankadan bankaya farklı şekilde yankı bulacaktır. Bütün bankalar adına bir şey söylemek istemiyorum. Ama biz Halkbank olarak böyle bir uygulamadan negatif etkilenmeyiz" dedi.