Hakkari'ye gelen Enerji Sanayi ve Maden Kamu Emekçileri (ESM) Sendikası Genel Başkanı Mustafa Şenoğlu, Tarım Orman-Sen MYK üyesi Seyhan Kılınç Acar, Hakkari KESK Şubeler Platformu Dönem sözcüsü Metin Demirel ve Eğitim- Sen Hakkari Şube Başkanı Şerif Ateş, 23 Mayıs'taki iş bırakma eylemi kararıyla ilgili KESK binasında basın toplantısı düzenledi.

ESM Sendikası Genel Başkanı Şenoğlu, memurlara düşük ücret zammı veren hükümeti eleştirdi. Şenoğlu, KESK'in bu yöndeki taleplerini sıraladı. Şenoğlu şöyle konuştu:

"Çalışma yaşamı ilgilendiren bütün konuların görüşüleceği, her sendikanın kendi üyeleri adına toplu sözleşme imzalayacağı ve anayasal hakkımız olan grevi teminat altına alan düzenleme, 2012 yılı için en düşük kamu emekçisi maaşının 2.145 TL'ye yükseltilmesini, bu çerçevede tüm kamu emekçilerinin maaşlarına yüzde 30 zam yapılmasını, kamuda sözleşmeli, taşeron gibi farklı statülerdeki güvencesiz çalışmaya son verilmesini ve tüm çalışanların iş güvencesine kavuşturulmasını, her ne ad altında olursa olsun aldığı tüm ek ödemelerin emekli aylığına yansıtılmasını, maaşlarının vergi dilimi artışlarından etkilenmesini, ek ödemeleri düzenleyen 666 sayılı KHK ile yaratılan ücret adaletsizliği  ev mağduriyetinin giderilerek eşit işe eşit ücretin ödenmesini istiyoruz. 21 Mayıs'a kadar uzlaşma sağlanmazsa, sürecin doğal sonucu olarak kamu görevlileri hakem kuruluna başvuru tarihi olan 25 Mayıs 2012 gününe kadar her türlü hakkını kullanacaktır."



BD(FE/SS)