Güllüoğlu Baklavaları Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Güllü, Bursa'daki şubelerinde ramazan ayı için yaptıkları çalışmalar ile ilgili basın mensuplarına bilgi verdi. Ramazan ayı için özel bir hazırlık yaptıklarını ifade eden Güllü, Bursa Şubesi'nde Gaziantep'in kendine has kebap çeşitlerini ve Osmanlı mutfağını içeren menüleri ilave ettiklerini açıkladı.

Daha iyi baklava yapmak için çalıştıklarını da dile getiren Güllü, bununla ilgili Şanlıurfa'da 5 milyon TL'ye mal olacak bir fabrika inşa edeceklerini kaydetti. Güllü, günlük 35 ton kapasiteli süt işleme tesisinin anlaşmasını yaptıklarını ifade etti. Bu projeyi yaparken, hayvancılığı da canlandırmayı planladıklarını belirten Güllü, "Çünkü bize yüklü miktarda süt lazım. Sütten kendi ürünlerimizi sade yağ ile daha hijyen ve kaliteli elde etmeyi düşünüyoruz. Bunun için Avrupa'nın katılım öncesi yardım aracı, kırsal kalkınma programı kapsamında destek alıyoruz. Bu da yıllardır Türkiye'ye verilip şimdiye kadar kullanılmayan heba olan bir krediydi. Biz bundan faydalanacağız. Yüzde 50 hibe desteği alacağız. Şanlıurfa'daki yatırımızı gerçekleştireceğiz. Seneye ordan üretilen baklavaları yiyeceksiniz" diye konuştu.

Hayvancılığı geliştirme açısından da köylülerle çalışacaklarını ifade eden Nejat Güllü, bu çalışma ile hem köylülerin hem de kendilerinin kazanacaklarını kaydetti. Hükümetin uyguladığı kalkınma projesinin de olumlu olduğuna işaret eden Güllü, vergilerden muafiyet sağlayacak bu çalışmadan kendilerinin de faydalanacağını dile getirdi. Güllü, fazla ürünlerinin olması halinde gelecek dönemlerde piyasaya peynir ve yağ çeşidi de sunabileceklerini de açıkladı.

Yurtiçinde 17 ve yurt dışında ise 7 şube ile hizmet verdiklerini anımsatan Güllü, bu yıl şube sayısını artıracaklarını söyledi. Ankara'ya 1 ay içinde Ümitköy ve Ostim'e şube açacaklarını ifade eden Güllü, "Yurt dışında da mevcut şubeler içinde Düsseldorf'a bu ay içinde bir şube açılaçak. Belçika'nın Brüksel kentinde, Amerika'da da Florida ve Miami'de yer düşünüyoruz. Bunlar hazırlık safhasında. Bunların haricinde de bir prensin burdaki konsepti görüp, beğenmesi ve istemesi üzerine Bursa'daki konseptin aynısını Riyad'a açacağız. Kebap ve baklavayı Araplar'a yedirmeye başlayacağız" dedi.