Gülseli ÖZDEMİR/İSTANBUL,   Groupama Emeklilik'in emeklilik yatırım fonları Ak Portföy tarafından yönetilecek.


Akbank, Groupama ve Ak Portföy, fon yönetimi ve bankacılıkta kapsamlı işbirliği için bir araya geldi. İşbirliği ile Groupama Emeklilik'in kurucusu olduğu dokuz emeklilik yatırım fonunu 2 Temmuz 2012'den itibaren Ak Portö tarafından yönetilmeye başlanacak. Akbank da, Groupama Emeklilik ve Groupama Sigorta müşterilerine bankacılık alanında hizmetler sağlayacak. İşbirliği, Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, Groupama Genel Müdür Başyardımcısı Elisabeth Gehringer ve Ak Portföy Genel Müdürü Dr. Alp Keler'in katıldığı bir basın toplantısı ile duyuruldu.

Toplantıda bir konuşma yapan, Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, Bireysel Emeklilik Sistemi (BES)'nin gelişmesinin Türkiye'deki tasarruf oranının yükselmesine önemli katkı sağlayacağının altını çizerek, "BES'in gelişmesi tasarruf alışkanlığının daha da yaygınlaşmasını ve emeklilik sonrası insanlarımızın daha kaliteli bir yaşam sürdürmesini sağlayacak. Ancak ülkemizdeki BES kullanımı ve penetrasyonlar gelişmiş ve gelişmekteki ülkelere kıyasla çok düşük seviyelerde seyrediyor" şeklinde konuştu.


9 FON AK PORTFÖY'E AKTARILDI

Groupama Genel Müdür Başyardımcısı Elisabeth Gehringer, "Mayıs ayı sonu itibari ile Groupama'nın Bireysel Emeklilik fonları 612 Milyon TL'dir. Bu işbirliği sonucunda Ak Portföy'e farklı tür ve tipteki Bireysel Emeklilik fonlarının geçişini gerçekleştireceğiz" diyen Gehringer, "Ak Portföy'e geçişle birlikte fon performansı iyi şirketler arasında yer almayı istiyoruz" dedi.

Groupama Emeklilik'in toplam 9 adet fonunu Ak Portföy'e aktardıklarını belirten Gehringer sözlerine şöyle devam etti:


"Bunları gruplayacak olursak; Likit, Esnek, Hisse, Kamu Borçlanma TL ve Kamu Dış Borçlanma Araçları olmak üzere 5 farklı tür ve tipteki fonun yönetimi Akportföy'e bırakılacak. Ak Portföy'ü fon yönetiminde bugüne kadar gösterdiği performans, profesyonellik ve fon yönetimindeki deneyimli ekibinden dolayı seçtik."

Ak Portföy Genel Müdürü Dr. Alp Keler de, Mayıs 2012 itibariyle 8.5 milyar lira üzerinde varlık yönetmekte olduğunu vurgulayan Keler, Groupama fonları ile bu büyüklüğün 9.1 milyar lirayı aşacağını vurguladı ve "Groupama fonları sonrası Ak Portföy toplam 26 emeklilik fonunu yönetmeye başlayacak ve yönetilen fon adedi bazında da sektör lideri haline gelecek" dedi.