Antalya’da bu yıl 19’uncusu düzenlenen ANFAŞ Food Product Fuarı, ilginç gösterilerle başladı. Antalya Expo Center'de 4 gün sürecek fuarda yer alan 400 katılımcı firma standını 45 bin kişinin ziyaret etmesi hedefleniyor. Fuarın açılışını Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın, Antalya Fuarcılık A.Ş. (ANFAŞ) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Çalık birlikte yaptı. Açılış sonrası stantları gezen Vali Altıparmak ve Başkan Akaydın, yemek şeflerinin şovlarını da izledi.

Birbirinden renkli görüntülerin yaşandığı fuarda yağ sektörünün öncü firmalarından Sunar Grup, pastadan kıyafetli mankenleri ile fuarın en ilgi çeken firması oldu. Grubun kendi yağ ve ürünlerinden yapılan pasta kıyafetleri giyen mankenler, fuar alanına renk kattı. Stanttaki aşçıların ateşli şovu da ziyaretçilerden büyük ilgi gördü.

2023 HEDEFİ 150 MİLYAR DOLAR

Türkiye’nin gıda sektöründe inanılmaz başarılar yakaladığını belirten Vali Ahmet Altıparmak, 10 yıl öncesine kadar 24 milyar dolar olan ihracat miktarının kısa sürede bu dinamik sektörde 65 milyar dolara ulaştığını açıkladı. 2023 projeksiyonunun 150 milyar dolar olduğunu belirten Vali Altıparmak, üreticiler ve zinciri sağlayanları, kendi sofralarında, kendi aileleri ile yemeyecekleri ürünleri vatandaşın sofrasına da göndermemeleri konusunda uyardı. Altıparmak, "Eğer hedefimiz kalite ve güvenli gıdayı sofralara ulaştırmak olursa sağlığı koruma anlayışı ile bizim ürünlerimize olan talep de artar" dedi.

4348 YEREL MARKET ZİYARETÇİ

ANFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Çalık, Anadolu, Avrupa ve Ortadoğu ülkelerindeki oteller, restoranlar, fast- foodlar, barlar, kafeteryalar, pastane zincirleri, süpermarketler, gıda toptancıları üniversiteler, okul kantinleri, resmi kurumlar, hastaneler, yurtlar, orduevleri, yemek fabrikaları ve tüm yiyecek ve içeçek profesyonellerinin fuarda bir araya geldiğini söyledi. Migros, Özdilek ve Metro gibi zincir marketlerin de aralarında bulunduğu 4348 marketi ziyaretçi olarak ağırladıklarını belirten Çalık, İran’dan 17 farklı gıda kaleminden 26 firmanın satın alarak fuara katıldığına dikkati çekti.