İmza törenine Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadede, Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük ve üreticiler katıldı. Törende Takas Kart’ın işleyiş sistemi ve süt üreticilerinin hayatına katacağı kolaylıkları anlatan Nafiz Karadede şunları söyledi:

"Takas Kart, süt üretimiyle ilgili nakit akışının otomasyonunu sağlayan bir ödeme sistemi. Bin 100’ü aşkın süt üreticisi, 65 noktada bulunan toplama tesislerine getirdiği sütü, mobil POS cihazı aracılığıyla anında kayda geçirecek. Üreticiler, hangi gün, hangi saatte, kooperatife kaç litre süt verdiğini kolaylıkla ve düzenli takip edebilecek. Aynı zamanda, yine Takas Kart aracılığıyla, kooperatifin ortaklarına sunduğu yem, ilaç, aşı, akaryakıt, veteriner gibi hizmetleri, nakit alınması, sanayiye satılması, elde edilen gelirin tekrar üreticiye aktarılmasına yönelik işleyişin hızlı, doğru ve güvenilir bir şekilde uygulanması güvence altına alınacak. Sahip olduğumuz finansal ve teknolojik altyapı, Tire Süt gibi saygın ve öncü kurumların ihtiyaç ve deneyimleriyle birleştirerek, önümüzdeki dönemde tarım sektöründe yenilikçi ve üretici dostu modeliyle Takas Kart’ın kullanım alanlarını genişletmeyi hedefliyoruz."

Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük de Takas Kart’la yapılan işlemlerin POS makineleri aracılığıyla anında kooperatif hesaplarında, dijital ortamda depolanacağı, bilgilerin aylık raporlar halinde ortaklara postayla ulaştırılacağını söyledi.

İmza töreninin ardından Karateke Köyü’ndeki Tire Süt Kooperatifi’ne ait süt toplama merkezinde süt üreticileriyle Takas Kart uygulaması yapıldı. Kartın işleyiş sistemi ve süt üreticilerinin hayatına katacağı kolaylıklar anlatıldı.