Kenya, İran, Hindistan ve Özbekistan ile birlikte 15 ülkeyle Türkiye'deki 26 ilden toplam 97 esnafın katıldığı etkinlik, Antalyalılar'ın ilgisini çekti. Konuk ülke esnafının kendi kültürüne özgü el sanatları, hediyelik eşyası ve tekstil ürünlerinin yer aldığı etkinlikte, Türkiye'den de zeytin, kayısı ve künefe gibi yöresel ürünlerin tanıtımı yapıldı.

'DÜNYAYA AÇILACAĞIZ'

FED Yönetim Kurulu Başkanı Ali Osman Gök, geçen yıl kurulan dernek sayesinde esnafın kendi fuarını düzenlemeye başladığını kaydetti. Ankara'da yapılan ilk fuarın ardından ikinci adres olarak Antalya'yı belirlediklerini aktaran Ali Osman Gök, "Esnafın kendi fuarını düzenleyerek, tüketiciye ürününü en iyi şekilde tanıtıp, para kazanmasını sağlamak istiyoruz. 2014 yılı sonunda federasyon olmayı hedefliyoruz. Türk esnafını yabancı esnafla buluşturarak, dünyaya açılmasını sağlamayı amaçlıyoruz. 5 yıl içinde dünyanın her yerinde fuar yapacak duruma geleceğiz. Böylece hem ticareti hareketlendirecek hem de işsizliği bir nebze olsun azaltacağız" diye konuştu.

'TAVŞAN YÜREĞİ' TESCİLLENECEK

Gazipaşa'da uzun yıllardır zeytin, zeytinyağı ve sabun üretimiyle uğraşan ve aynı zamanda Zeytin Dostu Derneği'nin Antalya Temsilcisi olan Zafer Tan ise Antalya'nın zeytin türü 'Tavşan Yüreği'ni marka haline getirmek için fuarda yer aldıklarını aktardı. Antalya'da zeytin ve zeytinyağı üretimi yapılan 26 tesis bulunduğuna değinen Zafer Tan, "Zeytin denildiğinde akla Ege Bölgesi geliyor. Ama Antalya'nın da 'Tavşan Yüreği' diye adlandırılan, yöreye özgü, çok lezzetli zeytin türü var. Tavşan Yüreği'ni yöresel ürün olarak tescil ettirmek için Antalya Ticaret Borsası ile görüşüyoruz. Tavşan Yüreği tescil edildikten sonra, birlik kurup Antalya'nın zeytinini marka haline getireceğiz" dedi.

18 Mayıs'ta açılan fuar, 27 Mayıs'a kadar 11.00-21.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.



ÖÖ(HA/CK)