Yeni sezonda üreticilerden 500 ton fındık aldıklarını kaydeden Lütfi Bayraktar, piyasanın üzerinde ve peşin ödeme yapmalarına rağmen üreticinin fındık getirmemesinden yakındı. Bayraktar, "Tesislerimiz hiç durmadan çalışıyor. Talepleri karşılamamız için 10 bin ton kabuklu fındığa ihtiyacımız var. Üreticilerden daha duyarlı olmalarını ve fındık vermelerini bekliyorum. Çünkü bu kurumun tam olarak ayağa kalkması için desteğe ihtiyacı var" diye konuştu.

Tez-Kop İş’e bağlı 75 işçi ile anlaşma sağladıklarını, Öz-Gıda İş Sendikası’nın ise anlaşmaya yanaşmadığını belirten Bayraktar, "Tez-Kop İş yetkilileri ve işçilerle yaptığımız görüşmeler sonucunda anlaşma sağladık. İşçiler ve sendika yetkilileri kurumun geleceğini iyi gördüler. Birliğin haklarını kendi hakları saydılar. Ancak Öz-Gıda İş yetkileri bizim önerilerimize yaklaşmadı ve işçilerin alacakları yerine sendikanın alacaklarını tahsil etmek için icraya başvurdu. Bu nasıl anlayış anlamak mümkün değil" dedi.

Ak Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli’nin, "Başarısız bir yönetim var. Özerk kuruluş olmasaydı gereğini yapardık" açıklamasını da değerlendiren Fiskobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar şunları söyledi:

"Bu açıklamalar günü kurtarmak içindir. Sorumluluk sahibi olanlar üstlerine bir şey diyemedikleri için, 'Lütfi Bayraktar kötü' diyerek topu taca atıyor. Eğer işçileri düşünüyorlarsa havayollarında 300 kişi sokağa atıldı, onları düşünsünler. Alabiliyorlarsa Başkanları Hamdi Kotil’i alsınlar görevden. Ben onurlu ve dik duruş sergileyen bir kurumun başıyım. ‘Lütfi kötü’ demekle bu işler olmaz. Bu kurumun desteğe ihtiyacı var. Bunun için çabalıyoruz. Biz bir sorumluluk aldık ve bu gemi herkese rağmen yürüyecek."



HK(TM/CK)