Alman otomotiv devi Volkswagen yöneticileri Türkiye’de fabrika kurmak için görüşmelerde bulunmak üzere İstanbul’a gitti.

Alman FAZ gazetesinin aldığı bilgiye göre VW Yönetim Kurulu Başkanı Herbert Diess İzmir yakınlarında kurmak istedikleri fabrikanın alt yapılarını görüşmek üzere Türkiye’ye gtti. Diess, FAZ’e  verdiği demecinde Türkiye’nin yatırım için çekici bir ülke olduğunu belirterek VW yöneticileri olarak çok yüksek düzeyde ilgililer ile görüştüklerini bildirdi.

Gazetede yer alan habere göre İzmir yakınlarında 40  hektarlık bir alanda VW’in fabrika kurmak istediği, 2 milyar euroya kadar VW’in yatırım yapmak istediği kaydedildi.

VW , Türkiye’de sadece geçen yıl 120 bin araç satmıştı. Mevcut nitelikli işçiler ve dağıtım yapısı açısından Türkiye’nin şansının yüksek olduğu belirtiliyor. Bunun yanı sıra VW, Türkiye’deki Ford fabrikalarında minübüs üretilmesi konusunda ocak ayının ortasında anlaşmaya varmıştı.

Alman otomobil seçenekleri arasında bulunan Bulgaristan’da da yeni fabrikanın açılmasını ümit ediyor.

VW, geçen yıl kasım ayında elektrikli araçlar, otonom sürüş ve dijital teknolojiler için 44 milyar euro  yatırım yapılacağını açıklamıştı.

SÜHEYLA KAPLAN