Dünya finans sektörünün yakından takip ettiği ve bankacılık alanındaki en saygın ödül kabul edilen Euromoney Awards for Excellence (Mükemmellik Ödülleri) İş Bankası’nı Türkiye’nin en iyi bankası seçti. İngiltere’nin başkenti Londra’da düzenlenen törende ödülü Türkiye İş Bankası Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Adnan Bali aldı.

Dünyanın farklı ülkelerinden 500’den fazla üst düzey banka yöneticisinin katıldığı görkemli törende, Kişisel Başarı, Gelişmekte Olan Piyasa Ödülü, Ülkelerin En İyi Bankası, Küresellikte Birincilik ve Bölgesel Bankacılık olmak üzere beş farklı kategoride bankalara ödülleri dağıtıldı.

Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali ödülü aldıktan sonra yaptığı konuşmada, “İş Bankası’nın müşteri değerlerine verdiği önem ve çok uzun dönemli müşterilerinin doğrusunu gözeterek çalışma anlayışına, kurulduğu günden beri sahip olduğu için, bunun ayrıca bir uluslararası organizasyonla ödüllendirilmiş olması çok güzel gurur verici bir gelişme ancak bizim açımızdan asıl buna konu olabilecek çalışma anlayışını sürdürmek bizim için daha önemli” dedi.

Arnavutluk ve Kosova'da faaliyette bulunan Banka Kombetare Tregtare-BKT (Milli Ticaret Bankası) da Arnavutluk'un en iyi Bankası ödülüne layık görüldü. 1992 yılından beri dağıtılan ödüller bölgesel, ulusal ve küresel alanda bankaların yıllık faaliyet ve performanslarına göre geniş kapsamlı bir anket ile belirleniyor.

TÜRK İNGİLİZ TİCARET ODASI’NDA TOPLANTI

İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali ödülü almak üzere geldiği Londra’da, Londra’da bulunan Türk İngiliz İşadamları Derneği’nin (TBCCI) düzenlediği toplantıya katıldı.

Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Ünal Çeviköz ve farklı bankaların üst düzey yöneticilerinin katıldığı toplantıda konuşan Adnan Bali, Türkiye ekonomisi ve İş Bankası’nın Türkiye ekonomisindeki rolü hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Dünya ekonomisinin zor bir dönemden geçtiğini ve bu dönemde yaşanan küresel krizin özellikle Eurozone ekonomilerini derinden etkilediğini söyleyen Bali, birçok ülke için küçük bir büyümenin bile zor olduğu bu süreçte Türkiye’nin geçen yıl 8.5 oranında büyüme gösterdiğini kaydetti.

Bali, makro ekonomi performansları açısından 2002- 2011 yılları arasında Türkiye’nin yaşadığı zor ekonomik koşullara rağmen kamu sektörü borçlarında azalma kaydedildiğini buna karşın aralarında Yunanistan’ın da bulunduğu çok sayıda AB ülkesinin bütçe açığı ile karşı karşıya kaldığını belirtti.

Türkiye’nin coğrafi olarak eşsiz bir konuma sahip olduğu ve bir kavşak noktası oluşturduğunu ifade eden Bali, farklı bölgelerden çok sayıda ticaret ortağı olduğunu bu noktada İngiltere’nin Türkiye için önemli bir ticaret ve yatırım ortağı olduğunu vurgulayarak iki ülke arasındaki potansiyelin daha yüksek olması gerektiğine inandığını söyledi. Bali, 40’tan fazla İngiliz firmasının Türkiye’de yatırım yaptıklarını hatırlatarak İngiltere’nin Almanya ve Irak’tan sonra en büyük 3. ithalat noktası olduğunu belirtti. Bu vesileyle İş Bankası’nın iki ülke arasında ticari ilişkilere katkı sağlama fikriyle 1973 yılında Londra şubesini açtıklarını hatırlattı.

Türkiye İş Bankası’nın 2011 yılı faaliyetleri hakkında da bilgi veren Bali geçen yılki zor koşullara karşın 2012 yılında artan sermayesi ile Türkiye’nin en büyük bankası olduğunu vurguladı. Müşterilerin doğrusunu gözeterek çalışmayı ilke edindiklerini belirten Bali, konukların sorularını da yanıtladı.



GY(AÖ/İD)