Euro Bölgesi liderlerinin tatilden dönmesiyle kriz gündemi yeniden hareketleniyor. Liderler eylül ayında krize yoğun bir ajandayla sonuç arayacak. Tatilden döner dönmez Kanada'ya giden Almanya Başbakanı Angela Merkel  eylül başında İspanya Başbakanı Mariano Rajov ve İtalya'nın teknokrat başbakanı Mario Monti ile görüşecek. Yunanistan Başbaşkanı Antonis Samaras gelecek hafta önce Berlin'e oradan da Paris'e gidecek.Merkel ve Hollande ile görüşmeler yapacak olan Samaras Euro Group Başkanı Jean Claude Juncker'le de buluşacak. 6 Eylül'de Avrupa Merkez Bankası toplantısı yapılacak.

Bu toplantıdan 6 gün sonra gözler Almanya'ya dönecek. Alman Anayasa Mahkemesi ESM ile ilgili kararını verecek. 14-15 Eylül'de Avrupa Birliği maliye bakanları Güney Kıbrıs Rum Cumhuriyeti'nde bir araya gelecek. Aynı dönemde Avrupa Birliği, IMF ve ECB'den oluşan Troyka heyeti Yunanistan için hazırladıkları raporu açıklayacak.

İHRAÇ ÖNERİSİ
Öte yandan, Avusturya Dışişleri Bakanı Michael Spindelegger, Euro Bölgesi'nin kriterlerine uymayan ülkelerin birlik dışına ihraç edilmesini kolaylaştıracak bir mekanizma geliştirilmesi önerisinde bulundu. Spindelegger, Yunanistan'ı kasdederek "Eğer böyle bir mekanizma oluşturulursa o zaman kötü sonuçları ortadan kaldırırız" dedi. Finlandiya Başbakanı Erkki Tuomioja da Euro Bölgesi'nin parçalanması olasılığına karşı hazırlıklarını yaptıklarını söyledi.

MERKEL, DRAGHİ'YE DESTEK VERDİ
Almanya Başbakanı Angela Merkel , euronun kurtarılmasını konusunda ne gerekiyorsa yapacağını açıkladı. Merkel, Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi'nin aşırı borçlu ülkelerin borçlanma maliyetlerinin düşürülmesine yardım için ortaya koyduğu şartları desteklediklerini söyledi.