Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali “Ali Sürmen Konferans Salonu”nda düzenlenen törende, her iki sertifikayı da ISO standartlarını vermeye yetkili bir kuruluş olan  British Standart İnstitute'nin (BSI) Genel Müdürü Özlem Ünsal, TAV İstanbul Genel Müdürü Kemal Ünlü’ye verdi.

Törende konuşan  BSİ Genel Müdürü Özlem Ünsal enerji tasarrufu ve karbon salınımını azaltma çalışmaları nedeniyle TAV yetkililerine ve çalışanlarına teşekkür ederken, “ Esas göreviniz şimdi başlıyor. Bugüne kadar yaptığınız çalışmalarda çok başarılı oldunuz. Bundan böyle bunun sürdürebilir olması gerekir” dedi.

TAV İstanbul Genel Müdürü Kemal Ünlü ise kendilerine bu ödülü layık gördükleri BİS yetkililerine teşekkür ederek şunları söyledi:

“Son 20 yılda dünyada kaynakların tükenmesi, iklim değişikliği, bölgelerarası eşitsizliklerin artması gibi bir dizi gelişme gitgide daha fazla kendini hissettirmeye başladı. Bu gelişmeler bize geleneksel iş yapma süreçlerimizin orta ve uzun vadede sürdürülebilir olmadığını, eğer toplumlar ve kurumlar olarak ayakta kalmak istiyorsak, yaşam ve iş yapma biçimlerimizi dönüştürmemiz gerektiğini gösteriyor. TAV Havalimanları olarak, havalimanlarımızdaki faaliyetlerimizin karbon ayak izini küçültmek için kapsamlı çalışmalar yürütüyoruz. Bu çerçevede ISO 50001 ve ACI Europe sertifikalarını almaktan memnuniyet duyuyoruz. Müşteri memnuniyeti ve hizmet kalitesini artırırken çevresel etkilerimizi en aza indirmek için 7/24 çalışmaya devam edeceğiz.”


FK  (MK) (FOTOĞRAF)