ADASO'nun girişimcilik kurslarında eğitim alan İhsan Adıgüzel, KOSGEB'in hibe desteği ile reçel imalathanesi kurdu. Turunç, ayva, incir, patlıcan başta olmak üzere meyve ve sebze reçelleri ile kabak tatlısını tüm Türkiye'ye ve dünya ülkelerine tattırma hedefi ile yola çıkan İhsan Adıgüzel'in imalathanesinin açılışını Adana Valisi Hüseyin Avni Coş ve beraberindeki kent yöneticileri birlikte yaptı.

Vali Coş ve protokol üyelerine reçel imalathanesini gezdiren İhsan Adıgüzel, ihracat girişimleri sonunda Çin ve Malezya’ya gönderilen reçel numunelerinin beğenildiğini ve 2013’ün ilk aylarında reçel ihracatına başlamayı planlandığını anlattı. 

Üretilen reçellerden tadan Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, işletmenin girişimcilik açısından büyük önem ve değer taşıdığını söyledi. Vali Coş, Adana’da girişimciliğin artmasını, atılımcı anlayışla yeni işyerleri açılmasını arzuladıklarını kaydederek, şöyle dedi:

"Bu işyerleri sayesinde Adana’nın bölgesel sanayi ve ticaret merkezi olma konumu güçlenmelidir. Yöresel reçel ve tatlıların tüm Türkiye’ye ve dünya ülkelerine ihracatına imkan verecek şekilde gelişmesi ve çoğalması en büyük arzumuzdur."

ADASO Başkanı Sadi Sürenkök, iş dünyasına kazandırdıkları girişimcilerin işletmelerini kurmasından mutlu olduklarını söyledi. Sürenkök, "Burada bir sanayicinin daha doğuşuna tanıklık ediyoruz. Hem girişimcilik, hem başarı öyküsüdür. Girişimciliği çok önemsiyoruz, bu nedenle sonuna kadar yanlarındayız" diye konuştu.

Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan da, iş hayatında öğrenmenin ve başarının yaşının olmadığını, hayatta hiçbir şeyin girişimde bulunmadan başarılamadığına dikkat çekerek, emekli olduktan sonra atılan bu adımın her türlü takdirin üzerinde olduğunu söyledi.

İşletmenin açılış kurdelesini 'Hayırlı olsun' dilekleri ile kesen Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, ADASO Başkanı Sadi Sürenkök, Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hamit Aygül, işletmeyi gezerek, üretilen reçellerle ilgili bilgi aldı.