İlçe merkezinde yaşayan 37 elektrik abonesi, Mezitli Tüketici Sorunları İlçe Hakem Heyeti'ne başvurarak, elektrik faturalarına 'K/K' diye yansıtılan, yüzde 15 oranındaki kayıp kaçak bedelinin iptal ve iade edilmesini talep etti. Kaymakam Kamil Kıcıroğlu başkanlığında toplanan İlçe Tüketici Sorunları Hakem Heyeti, başvuruları değerlendirildi. Hakem Heyeti, 'kayıp kaçak bedellerinin toplumdaki hak ve adalet duygularına zarar verecek nitelikte olduğu, resmi belgede rumuzlu, kısaltmalı, açıklaması olmayan isimler ile tahsilat yapılamayacağı, kimsenin başkasının işlediği fiilden dolayı bedel ödemeyeceği, kimseden tüketmediği elektriğin bedelinin alınamayacağı' gerekçesiyle 37 abonenin talebini haklı buldu. Hakem heyeti ayrıca, elektrik kesintileri sonucu Kuyuluk İlköğretim Okulu'nun bozulan projeksiyon cihazının Toroslar EDAŞ tarafından yenilenmesini de uygun buldu.

'HAKSIZ KESİNTİYİ İPTAL ETTİRDİK'

Tüketicilerden Sibel Sevinç, haksız bir bedelin kendilerinden yıllarca tahsil edildiğini söyledi. Mart ayında 82 lira 60 kuruş olan elektrik faturasında 6 lira 75 kuruşluk kayıp kaçak bedeli olduğunu belirten Sevinç, "Kayıp kaçağın önlenmesi gerekirken, faturalarını düzenli olarak ödeyen bizler cezalandırılıyoruz. Haksız olan bedelin iptalini talep ettik, hakem heyeti de haklı olduğumuza karar verdi" dedi. Tüketicilerden Adnan Demir kararın yerinde olduğunu, Halil Doğan ise, hak edilmeden kesilen bu bedelin tamamen kaldırılması için mücadele edeceğini anlattı.

KAHRAMANMARAŞLI EMEKLİ ÖĞRETMEN DE KAZANMIŞTI

Kahramanmaraşlı emekli öğretmen Emine Saygılı'nın, geçen yıl kasım ayında aynı konuda başvurduğu Tüketici Sorunları İl Hakem Heyeti, elektrik faturasına yansıtılan yüzde 15 oranındaki kayıp kaçak bedelinin iadesine karar vermişti.



ME(AŞ/OA/COŞ)