7 dalda verilen ödüller, Ekonomist Dergisi'nin 2 bin 700 kişi ile yaptığı anketler sonucunda belirlendi.


EKONOMİST YILIN DERGİSİ


Gecenin açılışında bir konuşma yapan Hürriyet Gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök, 20 yıl boyunca Hürriyet Gazetesi'nde genel yayın yönetmenliği yaptığını, daha önceki yıllarda da Ekonomist Dergisi'nin ödül töreninde konuşma yaptığını ve buradaki her konuşmasında, insanların küçük tirajlarla da çok büyük işler yapabildiğini belirtti. Özkök sözlerine şöyle devam etti:


"Marka değeri sadece büyüklüklerle ilgili bir şey değil. O markanın içini doldurmakla ilgili bir şey. O bakımdan da benim de ödülüm Ekonomist Dergisi'ne ve Capital Dergisi'ne. Kendi sektöründe yüksel tiraj ama küçük bir tirajla bu markayı, bizim hepimizi buralara toparlayarak, saygı duyarak taşıyan bir marka Ekonomist. O bakımdan ben yılın dergisi ödülümü, içimden, kendi gönlümden Ekonomist'e veriyorum."


SİVİL TOPLUM ÖDÜLÜ TÜSİAD'A


Yılın Sivil Toplum Lideri ödülü TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner'in oldu. Boyner ödülünü Hürriyet Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı'dan aldı. Kısa bir konuşma yapan Boyner, "Hem kendi adıma, hem sivil toplumun çok sesliliğinin gereğine inanmış, üreten, değer yaratan tüm gönüllüler adına, sizlere özellikle bu türbülanslı günlerde, bu cesaret veren ödülü için teşekkür ediyorum" dedi.




YILIN PROFESYONELİ THY VE VODAFONE


Yılın Profesyoneli ödülünün sahibi Vodafone Türkiye Ceo'su Serpil Timuray ve THY Genel Müdürü Temel Kotil'in oldu. Timuray, ödül töreninde yaptığı konuşmasında ise şunları söyledi: "3 yıl önce Vodafone'da fark var diye bir yolculuğa çıktık. Ve bu yolcululuğumuzda, inanıyoruz ki telekom tüketicilerine güçlü bir seçenek sunabiliyoruz. Onları güçlü bir seçeneğe kavuşturduk. Bu maceranın arkasında kendisinin tamamen müşterisine adamış, çok yoğun bir mesaide çalışan çok yoğun bir ekip var. Ben onlara süper kırmızılar diyorum. Ben bugün bu ödülü tekrar alıyorsam, bu süper kırmızılar sayesinde alıyorum."


THY Genel Müdürü Temel Kotil geceye katılamadığı için ödülünü THY Ticaretten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Soner Akkor aldı.


YILIN İŞ İNSANI ALİ SABANCI


Yılın İş İnsanları ödüllerinin en büyüğü olan "Yılın İş İnsanı" ödülü Pegasus Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı'nın oldu. Ödülünü Sema Doğan'dan alan Sabancı, yaptığı konuşmasında, "Benim arkamda binlerce kişi yok. Bizim şu anda Pegasus'da 2119 aile ferdi var. Ve bu insanlar maalesef benim arkamda değil. Bunların hepsi benim yanımda ve önümde. Onlara teşekkür ediyorum. Bu ödülü esasında onlar adına alıyorum" dedi.


Yılın Kadın Girişimcisi ödülü House Cafe'nin kurucusu Canan Özdemir'in oldu. Yılın Erkek Girişimcisi ödülü ise Kahve Dünyası'nın kurucusu Birol Altınkılıç'ın oldu. Yılın Bürokratı dalında ise ödül BDDK Başkanı Tevfik Bilgin'in oldu.