KOBİ’lerin Uluslararası Ticaret Alanında Elektronik Ortamda Eğitim Projesi (Intels-TR) adlı Avrupa Birliği Projesi kapsamında, Egeli ihracatçılar da dış pazarlara ticaretini artırmak için eğitim görecek. Proje ortaklarından Ege İhracatçı Birlikleri, projenin başarıya ulaşması ve yaygın olarak değerlendirilmesi için 10 Eylül 2012 tarihinde 'Elektronik Ortamda Dış Ticaret Eğitimi' konulu bir seminer düzenleyecek. KOBİ’lerin kendilerini dış ticaret konusunda nasıl eğiteceğinin yollarının anlatılacağı seminerde projede ortaya çıkarılan 'e-öğrenme' materyalleri de tanıtılacak.

Proje sayesinde internet ortamında dış ticaret yapmak isteyen KOBİ’lerin e-ticareti de e-öğrenme yöntemleriyle firmalarına uyarlamaları amaçlanıyor. Bu kapsamda firma temsilci ve çalışanları İngiltere’den transfer edilen ve Türkiye’ye uyarlanan uluslararası ticaret simülasyonu olan 'İhracat Oyunu' ile acemiliği üzerinden atarken 'Dış Ticaret Rehberi' adlı e-kitaptaki animasyonlu anlatımlarla kalın dış ticaret kitaplarının sıkıcılığından uzak olarak uluslararası e-ticareti eğlenceli bir biçimde öğrenecek.

E-TİCARET OYUNU NASIL OYNANACAK?

Oyun, ihracat yapmak isteyen küçük ölçekli bir firmanın senaryosu üzerine kuruluyor. Oyunu oynayan kişi, sanal bir şirketin ihracat departmanında yeni bir pozisyona getiriliyor ve ürün seçiminden hedef ülkeye, rekabet baskılarından ürün kalitesi düzeyine ve reklam ile ürün konumlandırma stratejilerinin geliştirilmesine uzanan ihracat sürecinin tamamını oluşturmak ve yönetmekle görevlendiriliyor.



BT(İÖ/İD)