Söz konusu proje hakkında üyelere duyuru yapan EİB Genel Sekreteri Sezmen Alper, projenin Türkiye’de Ege Üniversitesi, Ekolojik Tarım Organizasyonu Derneği, Ekolojik Üreticiler Derneği, Almanya’da EkoConnect, Fransa’da Organics Cluster in Rhone Alpes ve Yunanistan’da Organic Products Cluster işbirliğiyle hayata geçirilen 'Organik Tarım İçin Avrupa Kümelerarası İşbirliği Platformunun Geliştirilmesi Projesi'nin, AB tarafından da desteklendiğine dikkat çekti.

ULUSLARARASI TANITIM FIRSATI

Sezmen Alper, kısa adı 'Avrupa Organik Kümeleri' olan proje çerçevesinde; Avrupa ve Türkiye’deki üreticiler, birlikler, toptancı ve perakendeciler, üniversiteler ve sektördeki diğer tüm aktörleri kapsayan bir online işbirliği platformu altyapısı geliştirildiğini belirtti. Bu çalışmanın tanıtımının dünyanın en büyük gıda fuarlarından Biofach 2012’de yapılacağını da aktaran Alper, "Platforma üye olan firmalarımızın sadece uluslararası tanıtımı yapılmakla kalmayacak, tüm Avrupa’dan organik sektöründe farklı alanlarda faaliyet gösteren paydaşlar ile iletişim kurmaları sağlanacaktır" dedi.

TÜM AVRUPA’YI KAPSAYACAK

Alper, projenin amaçlarını şöyle anlattı:

"Proje, Avrupa’da yer alan organik tarım sektörü paydaşları arasında diyalogun gelişmesi, sektördeki işbirliklerinin artırılması, yeni pazarlar ve müşteriler hakkında bilgi akışının sağlanmasını amaçlamaktadır. Bu amacın gerçekleştirilmesi için tüm Avrupa’da yer alan organik paydaşların aynı platform altında toplanması için çalışmalar yapılmaktadır."