Türkiye’nin lider seramik üreticilerinden olan ve İzmir’in Kemalpaşa İlçesi’nde 324 bin metrekarelik alanda kurulu tesislerinde üretim yapan Ege Seramik, 2010 yılında çıkışa geçen sektördeki büyüme trendinin 2011 yılında da sürdüğünü bildirdi. Yapılan açıklamada, "Sektörün performansını etkileyen ve dünya pazarlarındaki rekabet gücünü kıran en önemli faktör, Türkiye’de enerjinin üzerindeki vergiler ile birlikte reel sektöre çok pahalı olarak sağlanmasıdır. İstikrarlı seyreden enerji fiyatları uzun vadeli iş planları yapabilmemize imkan tanıyacaktır" denildi.

"BÜTÜN DEĞERLERDE ARTIŞ"

Ege Seramik açıklamasında üretim, kapasite ve satış gibi temel şirket bilgilerine de yer verildi. Buna göre 2011 yılında Ege Seramik, kapasite kullanım oranını yüzde 86 oranında gerçekleştirirken üretim miktarı da 2010 yılına göre yüzde 11 artarak 21 milyon 147 metrekareye ulaştı. Ürün grupları içinde ise en büyük üretim payını özel şekilli karo alırken onu sırlı granit, duvar karosu ve yer karosu izledi.

ABD, KANADA VE İSRAİL’E İHRACAT

Şirketin 2011 yılı toplam seramik satışı da bir önceki yıla göre yüzde 3.14 artışla 20 milyon 324 bin metrekare olarak gerçekleşirken “Yurtdışında satış hacmimiz geçen yılın aynı dönemine göre Ortadoğu ülkelerinde yaşanan siyasi karışıklığa rağmen yüzde 8.98 artış göstermiştir” denildi. Verilen bilgilere göre Ege Seramik, 2011 yılında toplam 199 milyon 451 bin TL’lik satış yaptı, üretiminin yüzde 32’sini, ABD, Kanada ve İsrail başta olmak üzere yurtdışına ihraç etti.



BT(AÖ/İD)