Almanya'nın Köln kentinde iki yılda bir düzenlenen ve çok sayıda sektör temsilcilerini bir araya getiren dünyanın en büyük gıda fuarı Anuga, 5-9 Ekim 2013 tarihlerinde kapılarını açıyor. Beş gün boyunca sektördeki 10 farklı alana ait fuarları bir çatı altında toplayan Anuga 2013'e, bu yıl yüz ülkeden 6 bin 700 firma katılıyor. Toplam 284 bin metre karelik Köln fuar alanında gerçekleştirilecek Anuga'ya katılacak firmalar tatlılar, pastalar, süt ürünleri, organik ürünler, hazır yiyecekler, içecekler, yiyecekleri koruma teknikleri, pişirme ekipmanları gibi alanlardaki ürünlerini tanıtırken, ziyaretçiler de sektördeki yenilikleri görme fırsatı yakalayacak.


Köln Anakent Belediye Başkanı Jürgen Roters'in ev sahipliği yapacağı Anuga'nın açılışı 5 Ekim Cumartesi günü fuar alanı içinde bulunan Kongre Salonu'nda gerçekleştirilecek. Açılışa AB Komisyonu'nun enerji işlerinden sorumlu komiseri Günther H. Oettinger ve Avrupa Yatırım Bankası Başkanı Werner Hoyer birer konuşma yapacak. Açılışa Alman Gıda Ürünleri Ticaret Birliği Başkanı Friedhelm Dornseifer ile Alman Federal Gıda Sektörü Başkanı Dr. Wolfgang Ingold da katılacak.

 

TÜRKİYE'DEN 238 FİRMA KATILIYOR

Yaklaşık 155 bin ziyaretçinin gelmesi beklenen fuara Türkiye'den de 238 firma katılacak. Fuarda ayrıca toplam bin 313 şirket helal ürünlerini tanıtacak. Anuga'da “2. Avrupa Helal Gıda Konferansı” da düzenlenecek. Kongrede, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) uzmanları Avrupa'daki helal piyasasına standart sertifikalama düzenini anlatacak. Türkiye'den Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve Tarım Bakanı Mehmet Mehdi Eker'in de davetli olduğu kongrede Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez de Avrupalılara helal gıda kavramını anlatacak.

 

YEPYENİ ÜRÜNLER

Fuarda bu yıl da yepyeni lezzetler ziyaretçilerin beğenisine sunulacak. İlk defa Anuga 2013'te sergilenecek bu ürünler, açılıştan bir gün önce basına tanıtıldı. Genelde kısa sürede hazırlanabilen yiyeceklerden ve içeceklerden oluşan bu ürünler, firma temsilcileri ve mankenler aracılığıyla medya mensuplarına gösterildi. Fuara gelenler beş gün boyunca sektördeki bu yenilikler de dahil olmak üzere bir çok lezzetli ürünleri tatma, ödüllü aşçıların şovlarını izleme ve forumlara katılma imkanı bulacaklar. Sektör temsilcilerinin girebildiği fuar, son gün ücretli olarak halka açık olacak.