Tüm dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 pandemisi için Dünya Bankası (World Bank) Türkiye'ye önemli bir krediyi onayladı.

24 Nisan’da onaylanan kredinin miktarı 100 milyon dolar olarak açıklandı. Açıklamaya bakıldığında, Türkiye'nin alacağı kredi 5 sene geri ödemesiz dönem 10.5 senelik vadeli.

Dünya Bankası’nın resmi sitesinde yer alan bilgilere göre kredi, Türkiye’nin Kovid-19 pandemisinin sağlıkla ilgili etkilerine karşı aldığı önlemleri desteklemek için hazırlandı. Onaylanan Acil Kovid-19 Sağlık Projesi, Dünya Bankası’nın 2 Nisan 2020 tarihinde açıkladığı 14 milyar dolar tutarındaki küresel Hızlandırılmış Fonu'nun bir parçasını oluşturdu.

Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Auguste Tano Kouame kredi ile ilgili yaptığı açıklamada, “Bu finansman Türkiye’nin etki azaltma ve hastalık yönetimi olanaklarını güçlendirerek COVID-19 pandemisinin potansiyel olarak yüksek sağlık ve insan maliyetlerinden kaçınma kapasitesini güçlendirecektir. Bu proje ile desteklenen önlemlerle insanların hayatlarını kurtarılmasına katkıda bulunacağımızı umut ediyoruz” dedi. 

Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı tarafından uygulanacak 100 milyon dolarlık kredi, Kovid-19 pandemisinin yayılma hızını kesmek ve sağlık sisteminin vakaları tespit ve tedavi etme kapasitesini güçlendirmek için hükümeti desteklemeye yönelik iki bileşenden oluşuyor.