Kayseri Valisi Şerif Yılmaz’ı makamında ziyaret eden Dünya Bankası Türkiye Direktörü Martin Raisler, kentin ekonomi ile anıldığını, 'Anadolu Kaplanlarının' ağırlıklı olarak buradan çıktığını belirterek, şöyle konuştu :

"En süratli ekonomik büyüme, küçük işletmelerin büyük işletmelere dönüştüğü ülkelerde gerçekleşiyor. Kayseri de, Anadolu Kaplanları olarak tanınan küçük işletmelerin büyük işletmeye dönüştüğü önemli ekonomi illerinden birisi. Tüm bunları yerinde gözlemek için buraya geldik. Kayseri’nin büyümesi, geleceği anlamında beni çok iyimser düşüncelere sevk etti. Ziyaret ettiğimiz bir çok işletmede, 'Avrupa’ya ihracat yaparak biz küresel anlamda rekabet yapmayı öğreniyoruz' dediler. Bu çok doğru. Siz Avrupa’ya ihracat gerçekleştirdiğinizde, orada bu işlerin nasıl yapılacağına da dair püf noktalarını öğrendikten sonra orta doğuda ve dünya piyasalarında rekabet edebilirliğinizi artırıyorsunuz. Türkiye’de ve Anadolu’da, işletmelerin ilerlerken karşılaştıkları en önemli sorunun nitelikli iş gücü ve kadınların çalışma hayatına az katılması olduğunu gözlemledik. Dünya Bankası olarak Türk hükümetiyle birlikte çalışarak, elimizden gelen desteği vereceğiz."

Türkiye’de Aydın, Manisa, Mardin’den sonra Kayseri’ye gelerek Dünya Bankası'nın kredi verdiği veya desteklediği işletmeleri yerinde incelediğini belirten Raisler, Organize Sanayi Bölgesindeki işletmelerde yapacağı ziyaretlerin ardından Ankara’ya dönecek.

Kayseri Valisi Şerif Yılmaz da ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, direktörün Kayseri seçiminin doğru olduğunu, sanayiciler açısından buranın örnek bir il olduğunu söyledi. Vali Yılmaz, "Kayseri’de gerek ithalat, gerekse ihracat açısından önemli bir potansiyel var. O nedenle burayı sayın konuk kayda değer bulup geldi" dedi.



OE,VD(OE/COŞ)