Biga İlçesi’nde temelleri 40 yıl önce atılan Doğtaş Mobilya'nın Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan, 2011 yılında yüzde 34'lük bir büyüme sağladıklarını, güçlü bir şekilde girdikleri 2012 yılında ise hem yurt içinde, hem de yurt dışında yüzde 40 büyüme gerçekleştirmeyi hedeflediklerini açıkladı. Şu anda 65 ülkeye ihracat gerçekleştiren bir marka olarak, yurt içi ve yurt dışında toplam 200'ün üzerinde mağaza ile faaliyetlerini sürdürdüklerini kaydeden Doğan İhracat yaptıkları ülkelerin başında İngiltere, Almanya, İran, Suriye, Libya ve Rusya'nın geldiğini belirtti. Davut Doğan, 2012 yılında yeni pazarlara açılarak, dünyada yayılmaya devam etmeyi ve Doğtaş markasını dış pazarlarda daha çok duyurmayı planladıklarını açıkladı.

'PARANIN KARŞILIĞINI VEREN KALİTE'

Ödenen paranın karşılığını veren kalite ve tasarımlarla bugün mobilya sektöründe Türkiye'nin en prestijli markalarından biri haline geldiklerini ifade eden Doğan şöyle konuştu:

"2008 yılında aldığımız Turquality belgesi ile de yurtdışı atılımlarımızı hız kesmeden sürdürerek, bir dünya markası olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Büyüme stratejileri ile yurtdışı yeni pazarlar geliştirme çalışmalarımızla ve 2012 yılında yeni projelerimiz, yeni yatırımlarımızla adımızdan söz ettirmeye devam edeceğiz. Bunların yanında, Türkiye'nin en beğenilen şirketleri araştırmasında sektörün 'En Beğenilen Şirketi' olduk. Doğtaş olarak, sektördeki gücümüzü ve başarımızı bu araştırma sonucuyla da pekiştirmiş olduk. Her geçen yıl büyüyen, güçlenen, yenilikleri ile dikkat çeken Doğtaş olarak bu sonuç, çalışmalarımız ve başarımızın da bir göstergesi oldu."

'MAĞAZALAR AÇMAYA DEVAM'

2012'de sürdürdükleri mağazacılık atağıyla tüm dikkatleri üzerlerine çektiklerini dile getiren Doğan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yurtiçinde, İstanbul Kavacık ve Bakırköy İncirli, Tekirdağ Exclusive mağazalarımızla açılışlarımıza hız kazandırdık. Yurtdışında ise yüzde 40 büyüme hedefiyle, yine Exclusive olmak üzere Londra'da ikinci, Umman'da ilk ve Irak'taki üçüncü mağazamızı Erbil'de açarak adımızdan oldukça söz ettirdik. Hızlı başladığımız 2012'ye hem Türkiye'de, hem de çeşitli ülkelerde mağazalar açarak devam edeceğiz."

'SİZİNLE YAŞIYORUZ'

Çok konuşulan bir reklam kampanyasına imza attıklarını belirten Doğtaş Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan son olarak şu bilgileri verdi:

"2012 ile tüm bu çıkışlarımıza 'Sizinle Yaşıyoruz' reklam kampanyamızı da ekleyerek, sektördeki gücümüzü bir kez daha vurguladık. Yeni reklam kampanyamız, 40 yıldır tüketicilerin her anında onlarla birlikte yaşayan bir marka mesajını taşıdı. 40'ıncı yılımızı kutladığımız ve yüzde 40 büyüme hedeflediğimiz bu yılda, reklam filmimizin de etkisiyle tüketicilerimizin kalbinde ayrı bir yer edineceğimizi düşünüyoruz."



BG(İÖ/COŞ)