İSTANBUL, DOĞAN Yayın Holding, Maliye'ye borcunu kapattı, bir seferde 480 Milyon TL ödedi. Bu ödeme ile Doğan Yayın Holding'in, 6111 sayılı Kanun kapsamında herhangi bir yükümlülüğü kalmadı.


Doğan Yayın Holding AŞ tarafından, 28 Eylül 2012 tarihinde Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) gönderilen açıklamada, konuyla ilgili olarak şöyle denildi:


"6111 sayılı Kanun Kapsamında Yapılan İşlemler Hakkında Şirketimiz ve Şirketimizin doğrudan/dolaylı bağlı ortaklıkları, 6111 sayılı Kanun kapsamında hesaplanan ve bir kısmı peşin ödendikten sonra kalanı 18 eşit takside bağlanmak suretiyle, 1 Haziran 2011 tarihinden itibaren her iki ayda bir ödenmekte olan yükümlülüklerinin kalan kısmının tamamını, 9'uncu taksitler ile birlikte 28.09.2012 tarihi itibariyle ödemiştir. Bu itibarla, Şirketimiz ve Şirketimizin doğrudan/dolaylı bağlı ortaklıklarının, 6111 sayılı Kanun kapsamında herhangi bir yükümlülüğü kalmamıştır.


Şirketimiz ve Şirketimizin doğrudan/dolaylı bağlı ortaklıkları, 6111 Sayılı "Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ve Diğer Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun" (6111 sayılı Kanun) kapsamında, 9'uncu taksitler ile birlikte;


- İhtilaflı Vergi Borçları için toplam 463.184.174,-TL,


- Matrah Artırımı borçları için toplam 17.325.701,-TL,


olmak suretiyle toplam 480.509.875,-TL olarak ödemiş ve bu çerçevede Şirketimizin ve


Şirketimizin doğrudan/dolaylı bağlı ortaklıklarının 6111 sayılı Kanun kapsamında herhangi bir yükümlülüğü kalmamıştır. Şirketlerimizin finansal yapısına olumlu katkı sağlayıcı değerlendirilen kapatma işlemleri neticesinde yapılan ödemeler, ağırlıklı olarak Şirketlerimizin kendi kaynaklarından karşılanmıştır.


Diğer taraftan, 6111 sayılı Kanun kapsamında yapılacak ödemelerin başlangıçta taksitlendirilmiş olması nedeniyle, daha önce Vergi Daireleri'ne teminat olarak verilen, dolaylı bağlı ortaklıklarımız, D Yapım Reklamcılık ve Dağıtım A.Ş., Doğan Prodüksiyon Hizmetleri A.Ş. ve Alp Görsel İletişim Hizmetleri A.Ş. sermayelerinin yüzde 100'ünü temsil eden geçici ilmuhaberler ile 3'üncü kişilere ait olan toplam 43 adet gayrimenkul ve 1 adet banka teminat mektubunun iade edilmesi için de gerekli başvurular yapılmıştır."