İSTANBUL, DOĞAN Enerji ile Full markası altında akaryakıt ve LPG otogaz istasyonları işleten Arista Holding arasında ortaklık kurmak için sözleşme imzalandı. Yeni ortaklıkta Doğan Enerji’nin yüzde 60, Arista’nın yüzde 40 hissesi olacak. Doğan Şirketler Grubu Holding tarafından Kamu Aydınlatma Platformu’na gönderilen Özel Durum Açıklaması’nda devredilecek hisse senetleri için Doğan Enerji’nin 109 milyon dolar ödeyeceği belirtildi.


İşlemin tamamlanması için Arista’nın, kapanış tarihi olarak öngörülen 28 Aralık 2012’de Full’ün sermayesinin yüzde 60’ına denk gelen hissesini Doğan Enerji’ye devretmesi, Doğan Enerji’nin ise 109 milyon dolar ödemesi gerekiyor. Kapanış için gerekli koşulların yerine gelmemesi durumunda kapanışın süresi 3 ay daha uzatılabilecek.


FULL,  2012’NİN İLK ALTI AYINDA BENZİNDE PAZAR PAYINI EN HIZLA ARTIRAN MARKA


Full, 2012 yılının ilk altı ayında özellikle benzinde pazar payını en hızlı artıran marka oldu. Full bu dönemde, benzinde yüzde 2,6, motorinde yüzde 1,6, beyaz ürün olarak tanımlanan benzin ve motorin toplamında yüzde 1,7, otogazda ise yüzde 2,2 pazar payına ulaştı. Full'ün bu yılın ilk altı ayındaki cirosu yaklaşık 650 milyon TL olarak gerçekleşti.


Full’ün 54 istasyonu, 5 dolum terminali ve bu istasyonlara hizmet veren 54 tankeri bulunuyor. İstasyonların 35’inde LPG otogaz da satılıyor. Full tarafından işletilen bu istasyonların 24’ünün mülkiyeti şirkete ait.


Doğan Enerji ile Arista, ortaklık konusunu 10 aydır görüşüyordu. Yılbaşında imzalanan, müzakerelere başlanmasına ilişkin münhasırlık anlaşması yıl içinde üç kez uzatılmıştı.


(FOTOĞRAF)