Bursa Doğa, Av 2012 Fuarı'nın tanıtım toplantısı Almira Otel'de yapıldı. Toplantının açılışında konuşan Tüyap Bursa Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, doğa ve av tutkunlarının bu fuarda biraraya geleceğini söyledi. Fuarın 4 yılda önemli gelişmeler kaydettiğini belirterek, "Avcılık malzemelerinden doğa sporlarına, balıkçılık malzemelerinden av turizmine, kara ve deniz taşıtlarından tahnit sanatına kadar geniş konseptiyle dikkat çeken fuar, av sezonu öncesinde ülke avcılığındaki gelişmeleri ve sektörün gücünü tüm Avrasya coğrafyasına gösterecek" diye konuştu.

Fuara 24 ülkeden 228 firmanın katılacağını söyleyen Ersözlü, "Afganistan, Almanya, Avusturya, Bulgaristan, Gürcistan, İngiltere, İran, Kuveyt, Lübnan, Makedonya, Rusya, Sırbistan, Ukrayna ve Yunanistan'dan davetli profesyonel ziyaretçilerin yurt içinden ise avcılık ve doğa sporları ile ilgilenen kişilerin ziyaret etmesi hedeflenmekte. Fuarda yurtiçi ve yurtdışından 600 marka Tüyap çatısı altında buluşacak" dedi.

Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu Asbaşkanı Atilla İshak Tankut ise Türkiye'de uluslararası boyutta böyle bir fuarın gelişmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirirken; önümüzdeki yıllarda yapılacak diğer fuarlarla rekabetin ve kalitenin daha da artacağını söyledi.

Tüyap Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde açılacak Bursa Doğa, Av 2012 Fuarı, 7 ile 9 Haziran tarihleri arasında 11.00 - 20.00, 10 Haziran 2012 tarihinde ise 11.00 - 19.00 saatleri arasında 5 TL'ye ziyaret edilebilecek.