DENİB Başkanı Süleyman Kocasert, ihracat ve ekonomide gelişmeler hakkında değerlendirmelerde bulundu. Teşvikten yaralanmada bölge farklılığının önemli olmadığını kaydeden Kocasert, Denizli’nin turizm ve enerji konusunda önünün açık olduğunu söyledi. Türkiye’de en çok ihracat yapan 8’nci ilin Denizli olduğuna dikkati çeken Kocasert, şöyle konuştu:

"Cumhuriyetin 100'üncü yılında Türkiye’nin 500 milyar dolar ihracat hedefi var. Denizli olarak biz de şu anda 3 milyar dolar olan ihracatımızı 15 milyar dolara çıkarmayı hedefledik. Bunun içinde katma değeri yüksek ürünler üretmeliyiz. Moda ve tasarım ön plana çıkmalı, modayı belirleyen olmalıyız. Yol haritamız çok net, sadece daha fazla üretmeyeceğiz. Çok daha gelişmiş ürünlerle, katma değeri çok daha yüksek ürünlerle markalaşarak yaptığımızın hakkını alacağız. Artık başkalarına fason çalışmayı yavaş yavaş bırakıp, dünyanın önde gelen mağazalarına kendi markamızla mal satacağız. Türk malı ve bir sonraki adım Denizli malı üzerinde duracağız."

DENİB olarak Ekim ayında Plaj ve Ev Giyim Tasarım Yarışması’nın finaline ev sahipliği yapacaklarını hatırlatan Kocasert, "Ciddi bir organizasyona ev sahipliği yapacağız. Genç tasarımcıları Denizli’ye davet ediyoruz. Bununla ilgili çeşitli üniversitelerin moda tasarım bölümlerinde duyurular başladı" dedi.



RÇ(AÖ/COŞ)