Avusturya’da 1996 yılından beri faaliyet gösteren Denizbank ülkenin en önemli merkezlerinden olan Bregenz, Innsbruck, Salzburg, Linz, Graz, Wiener Neustadt. Baden ve başkent Viyana’da 13 şube açtı. Geçen aylarda Rusya’nın en büyük bankası Sberbank tarafından satın alınan Denizbank AG’nin 13'üncü şubesi Avusturya’nın en zengin şehri olan Viyana yakınlarındaki Baden’de açıldı. Açılışa çok sayıda işadamı ve banka müşterisinin yanı sıra Türkiye’nin Viyana Büyükelçisi Ayşe Sezgin de katıldı. Kurdelayı Büyükelçi Ayşe Sezgin, Denizbank CEO’su Hakan Ateş, Denizbank AG Genel Müdürü Ahmet Mesut Ersoy ve Baden Belediye Başkanı Erika Adensamer birlikte kesti.

Büyükelçi Sezgin, Denizbank'ın Türkiye, hem de Avusturya’da başarılı büyümeye devam ettiğini anlattı. Denizbank AG Genel Müdürü Ahmet Mesut Ersoy ise önceliklerinin insan olduğunu belirterek, şöyle dedi:

"Müşterilerimize teknolojik hizmetlerin en üstününü veriyoruz. Video chat işlemini başlattık. Teknolojik birlikteliğin yanısıra müşteriye yakın olmak amacıyla şubelerimizin sayısını da artırıyoruz. Temmuz ayında başkent Viyana’nın en işlek meydanlarından olan Reumannplatz’a da bir şube açacağız."

Açılış için Türkiye’den gelen CEO Hakan Ateş ise, "2 bin şube, 250 bin personel ile  Avrupa’nın en büyük ikinci baknkası özelliği olan Rus meşeli Sberbank'ın hisselerini aldığını belirterek, "Denizbank’ın yurt dışı girişimlerinin başında Rusya ve Avusturya geliyor. Bu ikli açılımın amaçlarından en önemlisi ise ülkemizdeki KOBİ’lere finansal destek vermek. Bunu da başarıyla ve hızla büyüyerek gerçekleştiriyoruz" diye konuştu.



İE(AÖ/İD)