Orta Anadolu Süs Bitkileri ve Mamülleri İhracatçıları Birliği Başkanı Osman Bağdatlıoğlu, kesme çiçek üreticilerinin ağırlıklı olarak yurtdışına çalışırken, son yıllarda iç pazar hareketliliğinin ciddi oranda arttığını söyledi.

Kurban Bayramı'nda, hayatını kaybetmiş olanların yakınlarından ciddi talep gördüklerini aktaran Osman Bağdatlıoğlu, hemen ardından gelen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için de başta siyasi partiler olmak üzere birçok sivil toplum örgütü ve devlet kuruluşlarının hem çelenklerinde kullanmak hem de halka dağıtmak üzere talep ettiği karanfil miktarının 5 milyon dal olduğunu açıkladı. Bağdatlıoğlu, renk olarak ise kırmızının tercih edildiğini, sadece Cumhuriyet Bayramı nedeniyle üreticinin yaklaşık 1 milyon TL kazanç sağladığını dile getirdi.

ÇİÇEK SEVGİ VE DOSTLUĞUN SİMGESİ

Bu yılki kutlamalarda uygulanan çelenk koyma yasakları ve yürüyüş nedeniyle yaşanan gerginliklere de dikkat çeken Bağdatlıoğlu, çiçeğin sevgi, barış ve dostluğu simgelediğini, Türkiye Cumhuriyeti'nin en önemli milli bayramı olan bu büyük günde herkesin çiçeklerle bayramını kutlamaları ve tatsız olayların yaşanmaması temennisinde bulundu.