Funika Holding’in kurucusu Osman Nuri Sözkesen’in, 2009 yılında yaşamına son vermesinin ardından, yürüttüğü yenilikçi projeler ve Ar-Ge çalışmalarına oğulları Kemal ve Civan Sözkesen sahip çıktı. İki kardeş, Ar-Ge çalışmalarını 2003 yılında babalarının başlattığı elektromanyetik dalgaları geçirmeyen kumaştan cep telefonu kılıfı yapıp, önemli bir projenin altına imza attı. 'FonX' adını verdikleri kılıfları Türkiye’nin en büyük teknoloji marketler zincirinden birinde 2011 yılı Temmuz ayından itibaren satışa sunan Sözkesen kardeşler, geçen bir yılda önemli bir mesafe kat etti.

ZARARLI IŞINLARDAN KORUYOR

Sözkesen Kardeşler, insan sağlığını cep telefonlarının yaydığı zararlı ışınlardan yüzde 100 koruduğu TUBİTAK raporuyla belgelenen cep telefonu kılıflarıyla Genelkurmay Başkanlığı ve kuvvet komutanlıklarının ihalelerini de aldı. Firma, piyasada büyük ilgi gören bu özel telefon kılıflarından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayip Erdoğan’a da gönderdi.

Aynı kılıflardan THY ve Digitürk gibi büyük şirketlerinin de aldığını belirten Ar-Ge çalışmalarının başındaki isim olan Civan Sözkesen, bu üründen şu ana kadar 5 binin üzerinde sattıklarını söyledi.

Ürünün dinlemelere karşı koruma özelliğinden daha çok, cep telefonlarının insan sağlığına olumsuz etkilerini yüzde 100 önlemesinin kendileri için önemli olduğuna dikkati çeken Sözkesen, "Gerek Sağlık Bakanlığı’nın yayınladığı özel raporlar, gerekse Avrupa Parlamentosu’nun okullarda cep telefonlarının kullanımını yasaklamaya yönelik AB üyesi ülkelerini kapsayan bir yasa çalışması da FonX’in ne kadar isabetli bir ürün olduğunu ortaya koyuyor. FUNİKA-TUBİTAK ortak projesiyle Denizli’de geliştirilen özel kumaşın elektro manyetik radyasyonu yüzde 100 engellediğine dair Türkiye’nin önemli üniversitelerince hazırlanmış raporlar da var. Kılıfın özel bölümü kullanıldığında telefonun şebeke bağlantısı devre dışı kalıyor. Telefon kapalıyken bile gerçekleştirilen çok özel dinlemeleri de engelleyen kılıf, cep telefonunun zararlarının yol açtığı kanser ve benzeri ölümcül hastalıkların yanı sıra, kısırlık ve kalıtsal hastalıkları da önlüyor" dedi.



FI(İÖ/SS)