Çukobirlik'ten yapılan açıklamada 2012- 2013 ekim sezonunda isteyen çiftçinin birliğe getireceği pamuğun parasının peşin ödeneceği veya emanet usulü alınıp kilo başına 50 kuruş avans verileceği belirtildi. Buna göre; 2'nci Bölge Diyarbakır, Hatay, Gaziantep, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Mardin yöresi beyaz 1'inci kalite (42 randıman) kütlü pamuğun alım fiyatı 1 lira 42 kuruş, 1'inci Bölge Adana, İçel, Osmaniye, ve Şanlıurfa yöresi beyaz 42 randıman pamuğun alım fiyatı ise 1 lira 40 kuruş olarak açıklandı.

Çukobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Bal, birlik ortağı çiftçilerden gelen istekler doğrultusunda çalışma yaptıklarını söyledi.

Abdurrahman Bal, Çukobirlik Yönetim Kurulu olarak pamuk alım fiyatlarını belirlerken; iç ve dış borsaları yakından takip ettiklerini belirtti. Bal, "Yeni kampanya döneminin ve kütlü pamuk alım fiyatlarının ortak üreticilerimiz başta olmak üzere tüm çiftçilerimiz ve ülke ekonomisi için hayırlı olmasını diliyoruz. Piyasalardaki gelişmelere göre kütlü pamuk fiyatlarını gerektiğinde yeniden ayarlayacağız" dedi.