Dubai Ticaret Odası’na göre emirlikteki şirketlerin yüzde 70’i, önümüzdeki 6 ay içinde kapanmayı bekliyor.

Hem Dubai hükümeti hem de Birleşik Arap Emirlikleri yönetimi teşvik paketleri açıklasa da şirketlerin çok daha fazla desteğe ihtiyacı var.

Dünyanın en zengin kentlerinden biri olarak gösterilen, Birleşik Arap Emirlikleri'nin gözde şehri Dubai, corona virüsü salgınının getirdiği ekonomik zorluklara fazla dayanamayacak gibi görünüyor.

CNBC'de yer alan habere göre, Dubai Ticaret Odası, işletmelerin yüzde 70'inin 6 ay içerisinde kapanma
tehlikesi olduğunu açıkladı.

Ticaret Odası, karantinanın en sıkı uygulandığı 16-22 Nisan tarihleri arasında 1128 CEO ile anket düzenledi. Anketi yanıtlayanların yüzde 27'si bir ay, yüzde 43'ü ise 6 ay içerisinde işletmelerinin kapanacağı tahmininde bulundu.

Dubai, Körfez ekonomileri içerisinde geliri en çeşitlendirilmiş ve petrole bağımlı olmayanlarından biri. Dubai, turizm, eğlence, lojistik, gayrimenkul ve perakende sektörlerine güveniyordu. Lüks otelleri ve restoranları, dünyanın en iyileri arasında gösteriliyordu.

Ancak Ticaret Odası'na göre bu otel ve restoranların yarısı 1 ay içinde kapanacak. Seyahat ve turizm şirketlerinin yüzde 74'ünü, nakliye depolama ve iletişim şirketlerinin ise yüzde 30'unu aynı kader bekliyor. Tabii bu, ekonominin kısa sürede eskiye dönmesine başlamaması halinde öngörülen senaryo.