Özellikle kriz dönemlerinde şirketlerin birbirlerine borçları büyük sorun yaratırken, 2007 yılında Türkiye’nin ticarı alacak sigortası alanında kurulan ilk şirketi Coface Sigorta A.Ş., İzmir iş dünyasının da alacaklarının yönetimine talip oldu. Sistemi yurtiçinde yaygınlaştırmayı hedefleyen Coface Türkiye Genel Müdürü Belkıs Alpergun, bu sigortaya ilginin arttığını, Türk işletmelerinin riske bakış açısının değiştiğini söyledi. Ülkelere ticari risk notu veren Coface’ın Türkiye için de 'Yatırım yapılabilir' seviyesine çıkaran ilk uluslararası kuruluş olduğunu hatırlatan Alpergun, rekabet için alacak yönetiminin büyük önem taşıdığını vurguladı.

İZMİR’E 'EGE BÖLGE TEMSİLCİLİĞİ'

Sadece Coface Türkiye olarak 2008 krizinden bugüne 62 milyon TL’nin üzerinde hasar ödemesi yaptıklarını belirten Belkıs Alpergun, 20 bin Türk şirketi üzerinde yaklaşık 5 milyar euro’luk riski yönettiklerini aktardı. Sektörün lider kuruluşu olarak Türkiye’de ihtiyaç duyulan tüm kentlere yayılmak istediklerini, bu yüzden de bölge temsilcilikleri açtıklarını dile getiren Alpergun, bu kapsamda da İzmir’de de temsilcilik açacaklarını kaydetti. Alpergun, "Bursa ve İç Anadolu’nun ardından Ege Bölgesi için temsilcilik görüşmelerimiz tamamlanmak üzere" diye konuştu.

ALTERNATİF PAZARLARI DA GÖSTERİYOR

Şirket olarak risk analizi hizmeti ile de özellikle ihracatçılara yol gösterdiklerine dikkat çeken Alpergun, "Coface Türkiye’de 50 bin, dünyada 60 milyondan fazla şirketin bilgisini izleyerek riskleri daha iyi yönetmelerine katkı sağlıyor. Sayıları 250’yi bulan risk değerlendirme analistleri, alternatif pazarları da ihracatçıya gösteriyor" dedi.

COFACE HAKKINDA

Ticari Alacak (Kredi) Sigortası alanında dünyadaki üç büyük oyuncudan biri olan Coface, 66 ülke ve 224 şehirde 135 bin müşteriye yaklaşık 4 bin 600 çalışanıyla doğrudan hizmet veriyor. 1992 yılında kurulan CreditAlliance bilgi ağı ve iş ortaklarıyla, yaklaşık 157 ülkede, ticari risk değerlendirme konusunda da faaliyet gösteriyor.

Coface Türkiye, yurtiçi ve yurtdışı ticaret ilişkilerini kolaylaştırma ve geliştirme misyonu doğrultusunda, Türkiye’deki tüm şirketlerin faydalanabileceği geniş bir hizmet yelpazesi ile çalışıyor.



BT(AÖ/COŞ)