Coca Cola İçecek A.Ş., Bursa'daki fabrikasında basın mensupları ile tanışma toplantısı gerçekleştirdi. Toplantının açılışında konuşan Coca Cola İçecek A.Ş. Kurumsal İlişkiler Müdürü Aykan Gülten, Türkiye'de 8 fabrikada üretimi yaptıklarını hatırlattı. Türkiye'de fabrika satış ağı, ofisleri ile doğrudan 3 bin kişiye istihdam sağladıklarını açıklayan Gülten, "Geçen sene yaptığımız çalışmada dolaylı olarak 30 bin kişiye istihdam sağlıyoruz. Tarım, plastik, enerji sektörleri ele alındığında birçok sektöre imkan sağlanıyor. 4 kişilik bir aile ele alındığında bu 120 bin kişinin geçimine imkan sağlıyoruz" diye konuştu.

İnovasyona önem verdiklerini ve Türkiye'deki fabrikalarda son 2 yılda 400 proje ürettiklerini açıklayan Gülten, yapılan çalışmalarla önemli oranda tasarruf elde ettiklerini belirterek, "1,6 milyon kilovatsaat enerji tasarrufu ile 590 hanenin 1 yıllık ihtiyacı kadar tasarruf sağladık. 1 litre Coca Cola üretimi için 1,19 litre su tüketimi ile dünyanın en iyisi fabrikası oranına ulaştık. Burada 84 bin ton su tasarrufu ile bin hanenin su ihtiyacı kadar tasarruf elde ettik" dedi.

Türkiye'deki en büyük fabrikanın Bursa'da olduğuna işaret eden Gülten, burasının parmakla gösterildiğini sözlerine ekledi.

Coca Cola İçecek Bursa Fabrikası Operasyon Müdürü Ümit Copcu ise Bursa'da kapalı alanı 70 bin olmak üzere toplam 203 bin metrekare alanda faaliyet gösterdiklerini açıkladı. Yıllık 1,1 milyar litre üretim kapasitesi bulunduğuna işaret eden Copcu, burada 274 kişinin çalıştığını belirterek, yaş ortalamasının 31 olduğunu söyledi.

Bursa'daki fabrikada 13 üretim hattının bulunduğuna işaret eden Copcu, "Saatte 96, saniyede 26 kutu üretimimiz var. Cam şişe hattında ise 60 bin şişe ile Türkiye'de ilk geri dönüşüm sağlanan içecek firmasıyız. Meyve suyunda 5 farklı üretim hattımız bulunuyor. Saatte 30 bin litre meyve suyu pastorize ediyoruz. Parçacıklı meyve suyu üretim tesislerimiz de bulunuyor. Avrupa'da böyle bir tesis yok" dedi. Copcu, Bursa'daki fabrikada 3 su üretim hattının bulunduğuna da dikkat çekti.

Fabrikada herşeyi verimlilik üzerine kurduklarını belirten Copcu, 1994 yılında bu yana hedeflerinin bu yönde ilerlediğini sözlerine ekledi.