GESİAD tarafından Altın Ceylan Sosyal Tesisleri’nde dün akşam düzenlenen sinerji toplantılarının ikincisine Turkcell CEO’su Süreyya Civil katıldı. Toplantı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Civil, Türkiye’nin 2011 yılında yüzde 8.5'un üzerinde büyüme olduğunu söyledi. Dünyanın birçok ülkesinin Türkiye’ye gıpta ettiğini belirten Civil, Avrupa'nın 6’ncı büyük ekonomisi Türkiye’nin hızlı büyümesinin normal düzeylere  çekildiğini kaydetti.

"MOBİL İLETİŞİMDE DÜNYA NÜFUSUNU KAPSAMADA BİRİNCİYİZ"

Türkiye ekonomisinde daralmanın söz konusu olmadığını vurgulayan Turkcell CEO’su Süreyya Civil, şöyle konuştu:

"Türkiye halen insanının dinamizmi ile teknoloji alt yapısıyla dünyanın gıpta ettiği bir ekonomiye sahip. Ben her gün yabancı yatırımcılardan Türkiye'ye artan bir ilgi görüyorum. Turkcell'de ekonomisinden daha fazla büyümesini beceriyor. Çünkü biz dünyanın ekonomik kriz yaşadığı yıllarda bile daha fazla yatırım yaptık. Bütün dünyanın frene bastığı halde biz gaza bastık. O yüzden de çok şükür diyorum. Bugün mobil iletişim teknolojilerinde Türkiye, dünyada nüfusu kapsamada birinci. Mobil internette ise birçok gelişmiş ülkeden çok daha fazla alt yapı var. Bu ekonomiye açıkçası çok faydası olacak bir konu. İletişim bir yerde Türkiye ekonomisinin sinir sistemi gibi. O yüzden her bir sektörü etkiliyor. Ekonomiye hız katıyor. Ekonomimiz iyi gidiyor. Turkcell iyi gidiyor. Fakat aynı zamanda önümüzdeki yıllarda yapacak çok işimiz var. Daha çok katma değeri, yeni markalarla daha fazla inovasyonla, daha fazla teknolojiyle Türkiye'de üretmemiz lazım. Onu yapınca Turkcell gibi daha fazla dünya markası ortaya çıkacak."

Turkcell'in gelirlerinin 2012’nin birinci çeyreğinde yüzde 12 arttığını hatırlatan Civil, "Operasyonel karlılığı da yüzde 12 arttı. Bu da beklentilerin üzerinde bir büyümeydi. Net karımız da yüzde 56 arttı. 515 milyon liraydı. Müşteri sayımız 35 milyon. 35 milyon müşteriyle Avrupa'nın 3’ncü büyük operatörüyüz. Pazar payımız da yüzde 52 seviyesinde" diye konuştu.

"RAKİPLERİMİZE GÖRE 2.5 KAT HIZLI BÜYÜYORUZ"

Civil, bir gazetecinin "Operatörler arasında numara taşıma Turkcell'i ne kadar etkiledi?"  sorusuna yanıt verirken, son rakamlara göre 40 milyona yakın abonenin numarasını taşıdığını söyledi. Civil, "Turcell'den gidenler genellikle geri geliyor. Çünkü Turkcell'in kalite farkı gerçekten çok üstün. Kapsama alanı çok daha üstün. Mobil interneti son yapılan açıklamalara göre rakiplerin 2.5 misli daha hızlı. O yüzden insanlarımız fiyata önem veriyorlar. Ama aynı zamanda kaliteye de önem veriyorlar. Turkcell 35 milyon müşterisiyle yüzde 50'den fazla pazar payıyla Türkiye'nin lideri. Sadece Türkiye'nin değil, telekominakasyon sektörünün de dünyanın da öncülerinden birisi" dedi.



SÇ(FK/İD)