Çin Halk Cumhuriyeti Ulusal Halk Kongresi Dışişleri Komitesi Başkanı Li Zhaoxing ve Komite Başkan Vekilleri, Denizli’de beyaz cennet Pamukkale’yi gezdi. Çinli heyete eşlik eden Denizli Valisi Abdulkadir Demir, gezinin ardından Polisevi’nde yemek verdi. Yemeğe, Çin Halk Cumhuriyeti Büyükelçisi Gong Xiaosheng, TBMM Dış ilişkiler ve Protokol Başkanlığı görevlileri, Denizli Belediye Başkanı AK Parti'li Osman Zolan ve Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı da katıldı.

Vali Abdulkadir Demir, Denizli’nin kültür, turizm, sanayi ve ekonomisi hakkında konuklarına genel bilgiler verdi. Demir, Pamukkale ve Karahayıt’taki otellere çok sayıda Çinli turistin geldiğini belirterek, Çinli tur firmaları ile Denizli’ye gelecek yıllarda daha fazla turist getirilmesi adına görüşmeler yaptıklarını söyledi. Demir, "Tabii onlarla görüşmelerimizi sürdürürken de Pamukkale ve Karahayıt’ta yaptığımız çalışmalar ile gelecek turistlere daha kaliteli hizmet verecek bir alan oluşturmaya çalışıyoruz. Termal turizm yatırımlarını konuşurken Çinli heyet, 65 yaş üzerinde 110 milyon Çinli’nin bulunduğunu söyledi. Biz de kendilerini Türkiye’ye davet ettik" dedi.

Vali Demir, Denizli’nin Türkiye’de tekstil sektöründe en önemli merkezlerin başında geldiğini kaydetti. Demir, "Geçtiğimiz hafta Hong Kong’da faaliyetleri bulunan çok büyük bir Çinli firma Denizli’de iplik üretmek için yer talebinde bulundu. Firma yetkilileriyle görüştük ve görüşmeler çok olumlu geçti. Görüşmelerde Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci’nin de büyük katkıları oldu. Çardak Organize Sanayi Bölgesi’ni incelediler ve ciddi şekilde yatırım yapmayı düşünüyorlar. Valilik ve Sanayi Odası olarak bu yatırımın Denizli’ye gelmesi için elimizden gelini yapıyoruz" diye konuştu.

Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci de dünyanın en büyük iplik üreticisi Çinli firmanın Denizli’deki şartları beğendiğini söyledi. Keçeci, "Hong Kong’da faaliyette bulunan firmanın yönetim kurulu üyeleri, Başbakanlık Yatırım Ajansı yetkilileriyle birlikte Denizli’ye geldi. Biz de Sayın Vali Demir ile kendilerine Çardak Organize Sanayi Bölgesi’nde yer gösterdik. Denizli, tekstil kenti olduğu için şartlar, kendilerine çok uygun geldi. Çok büyük bir yatırım yapmayı planlıyorlar" dedi.