İSTANBUL, CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, Türkiye İhracatçılar Meclisi’ni (TİM) ziyaret ederek TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi ve yöneticilerle bir araya geldi.


İşveren Sendikaları ve Meslek Örgütleriyle ilişkilerden sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, beraberinde CHP milletvekilleri Engin Özkoç ve Faik Tunay ile birlikte TİM’i ziyaret ederek, CHP’nin İşadamları, İşveren Sendikaları ve Meslek Örgütlerine yönelik yeni yaklaşımını ve çalışma stratejisini paylaştı.


Toprak, oluşturulan bu yeni strateji ve yaklaşım çerçevesinde son birkaç hafta içerisinde Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK), Türkiye Sanayici ve İş Adamaları Derneği (TÜSİAD), Türkiey Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Türkiye Sanayici ve İş Adamları Konfederasyonu (TUSKON), Türkiye Genç İş Adamları Derneği (TÜGİAD), GTD gibi işveren, işadamı, esnaf örgütlerini ziyaret ettiklerini kaydetti.


"ÇÖZÜM MODELLERİNİ TBMM'YE TAŞIYACAĞIZ"


Yaptıkları görüşmelerde sorunları dinlediklerini belirten Toprak, "CHP olarak bizim programımızda, özgün çalışmalarımızda üzerinde durduğumuz çözüm modelleri konusunda bilgi verdik. Bundan sonraki süreçte oluşturacağımız İş Dünyası Dayanışma Platformu ile pilot illerde ve bölgelerde işadamlarımız, meslek örgütlerimizle bir araya gelip ortak akıl çerçevesinde işbirliği alanlarını saptayıp, çözüm mekanizmalarını oluşturacağız. CHP olarak bu saptadığımız sorunları ve çözüm modellerini TBMM’ye taşıyacağız" dedi.


TİM’in kapsamlı bir şekilde yürüttüğü 2023 İhracat Stratejisi ile CHP’nin hazırladığı 2023 Ekonomi hedeflerinin ve dış ticarete yönelik plan ve öngörülerinin büyük ölçüde örtüştüğünü tespit ettiklerini kaydeden Toprak, parti olarak ekonominin dinamosu ihracatçıların yanında olduklarını ifade etti.


Toprak, "Yanlış Suriye politikası nedeniyle bu bölgedeki 13 ilimizde sınır ticareti, ihracat, ticaret felç durumda. Gümrük kapıları bomboş, sadece Ağustos ayında Suriye’ye olan ihracatımız 150 milyon dolara yakın geriledi. Esnaf, tüccar, işadamı perişan. İşyerleri kapanma noktasında, insanlarımız ise işini yitirme endişesiyle karşı karşıya. Bu nedenle Bu bölgelerimizde Ekonomik Afet ilan edilmesini önerdik" diye konuştu.


İHRACATÇI YAKLAŞIMDAN MUTLU


TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi de Erdoğan Toprak ve arkadaşlarının ziyaretinden memnuniyet duyduklarını, Ana Muhalefet Partisi olarak CHP’nin iş dünyasına yeni açılım ve yaklaşımından mutlu olduklarını söyledi. Büyükekşi, ihracatçının beklentilerini, önerilerini ve sorunlarını CHP heyeti ile paylaştıklarını, bundan sonraki aşamada da karşılıklı görüş alışverişinde bulunmaya, ortak çalışmalara katılıp, katkı vermeye devam edeceklerini ifade etti.


GÖ (MK)