Holdingden yapılan açıklamaya göre, Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı ve Toyo Kohan İş Geliştirme Direktörü Sumida Hirohiko, bugün Tosyalı Holding'in İstanbul merkezinde bir araya geldi. Fuat Tosyalı ile Sumida Hirohiko, Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı'nın desteğiyle kurulacak Tosyalı-Toyo Çelik A.Ş. için anlaşma imzaladı. Törende konuşan Fuat Tosyalı, çelik sektöründe global ölçekte bir güç olmayı hedeflediklerini söyledi. Fuat Tosyalı, "Yeni teknolojilerle pazarın ihtiyaçlarını karşılayarak, yüksek kalitede üretim gerçekleştirmeye özen gösteriyoruz. Toyo Kohan ile yapacağımız işbirliği, bu açıdan önem taşıyor. Osmaniye'de kuracağımız tesisler, değerli ortağımızın yenilikçi yaklaşımının ve kalite anlayışının bir yansıması olacak. Yüksek teknolojili çelik ürünlerde ülkemizin dışa bağımlılığını ortadan kaldıracağımız için büyük mutluluk duyuyoruz. İşbirliğimiz sonucu yapacağımız yatırımlar, yeni istihdam alanları oluştururken, diğer yandan da ülkemizin tamamen ithal edilen bir ihtiyacını yurt içinde karşılayacak. Böylece cari açığın azalmasına da daha fazla katkıda bulunacağız" dedi.

TÜRKİYE'DEN YENİ PAZARLARA AÇILACAĞIZ

Türkiye'de çelik sektörünün sanayileşmeye paralel olarak hızla büyüdüğünü belirten Sumida Hirohiko ise şunları söyledi:

"Toyo Kohan, 1934 yılında Japonya'nın ilk kalaylı teneke üreticisi olarak kuruldu. Halen elektro galvaniz, nikel kaplama, yüzeyi işlenmiş çelik, krom kaplama ve film kaplı çelik konularında Japonya'da öncü, dünyanın en yüksek üretim teknolojisine sahip bir numaralı şirketi. Avrupa, Ortadoğu ve Kuzey Afrika pazarlarına ihracatı da hedef alan bir yatırım gerçekleştirme amacımız doğrultusunda bir üs olarak Türkiye'yi tercih ettik. Bunun da en önemli nedenlerinden biri, Türkiye'nin artık ekonomik gelişimi ve bölgedeki konumuyla yükselen bir değer olarak kabul edilmesi. Aynı zamanda Tosyalı Holding'in kaydettiği hızlı ve güçlü büyümeyle sahip olduğu entegre üretim tesisleri bu işbirliği kararımızda etkili oldu. Türkiye'ye en yüksek teknolojiyi getirecek, buradan da Tosyalı Holding ile birlikte yeni pazarlara açılacağız."

OSMANİYE'DE KURULACAK

Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı'nın desteğiyle kurulacak Tosyalı-Toyo Çelik A.Ş.'nin yüzde 51'i Tosyalı Holding'e, yüzde 49'u Toyo Kohan'a ait olacak. Fizibilite çalışmalarının tamamlanmasının ardından Osmaniye'de kurulacak komplekste, Tosçelik'in sıcak rulo sacları kullanılacak. Tosyalı-Toyo ortaklığı ile üretilecek ve otomotivden elektrikli ev aletlerine, bilişim ürünlerinden meşrubat kutularına kadar geniş bir yelpazede kullanılacak ürünlerin sadece Türkiye'nin değil, Avrupa, Kafkaslar, Ortadoğu ve Kuzey Afrika'ya uzanan geniş bir coğrafyanın ihtiyacını karşılayacağı bildirildi.


UA(OA/AAA)(FOTOĞRAF)