Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Güney Marmara Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Akkuş, halkın Kurban Bayramı nedeniyle 6 günlük tatilini Bursa dışında geçirmeyi tercih ettiklerini kaydetti. Yaz dönemini aratmayan hava koşullarının son günlerinin yaşandığına dikkat çeken Akkuş, deniz, kum ve güneşin tadını çıkarmak isteyenlerin farklı tercihlerinin bulunduğunu dile getirdi. Tatilde Bursa'da yaşayanların en çok Antalya'yı tercih ettiklerini belirten Akkuş, "İklim itibariyle en müsait yer o bölge. Yaz ayının sonlarını yaşayan insanlar, Antalya merkez başta olmak üzere Alanya ve Kemer'de tatilini geçirecek. Bunun dışında Kıbrıs başta olmak üzere yurtdışında da Prag ve Yunanistan'ın bazı adalarının kolaylıklar sağlandığı için tercih ediliyor. Ayrıca Bursa'da yaşayan çok fazla Balkan göçmeni olduğu için tatilini memleketlerinde geçirmek isteyenler de var" diye konuştu.

Tatil için kent dışından Bursa'ya çok fazla talep olmadığını belirten Akkuş, talebin artması için farklı çalışmalar yapacaklarını söyledi. Kış mevsiminin yaklaştığını hatırlatan Akkuş, Uludağ'ın güzelleşmesi için çalışmaların da sürdüğünü bildirdi. Kış aylarında kent merkezindeki otellerin de canlanması için çalışma yürüteceklerini açıklayan Akkuş, şöyle konuştu:

"Merkezdeki oteller kışın boş. Fiyatlarını aşağı çekip, Uludağ'a daha kolay ulaşılma imkanı sunarak, turizmde hareketlilik sağlamaya çalışacağız. Kent merkezindeki otel fiyatları Uludağ'dakilerin yarısı ya da üçte biri fiyatına konuklarını ağırlayacak. Yapacağımız çalışma ile 50-60 Euro'ya kadar rezervasyon yaptırabiliyoruz."

"ŞEHİR MERKEZİNDEKİ OTELLER GÖZÜNÜ ULUDAĞ'A DİKTİ"

Acentelerin çalışması ile Uludağ'ı daha da canlandıracaklarını söyleyen Akkuş, şöyle devam etti:

"Şehir merkezindeki oteller, gözünü Uludağ'a dikti. Günübirlik Uludağ programları hazırlıyoruz. Uludağ'ı 5 bin yatakla değil, 15 bin yatakla satmayı planlıyoruz. Otelciler ile turizmciler arasında koordineli bir program olacak. Konukların transferini yaparak, sabahtan Uludağ'a çıkaracağız. Yemesini ve içmesini sağlayacağız. Kayak pistlerini kullanımını sağlayarak, akşam kaçta isterse kent merkezine getireceğiz."



ST(FK/İD)