Bursa Kasaplar Odası Başkanı Muhsin Yıldız, Kurban Bayramı hazırlıkları ile ilgili bilgi verdi. Kentin kurban bayramına hazır olduğunu açıklayan Yıldız, Merkez Osmangazi İlçesi'nde Panayır, Emek, Yunuseli ve Dikkaldırım'da, Yıldırım İlçesi'nde İsabey ve Karapınar Mahalleleri'nde, Nilüfer İlçesi'nde ise Alaaddinbey Kurban Pazarı'nda elektrik, su ve güvenlik gibi altyapılarının hazır olduğunu kaydetti.

Bursa'ya çevre iller dışında Erzurum, Kars, Muş, Ağrı, Şanlıurfa, Afyon, Ankara ve Konya'dan kurbanlıkyarın getirildiğini kaydeden Yıldız, yaklaşık 30 bin büyükbaş, 50 bin küyükbaş hayvanın kente getirileceğini açıkladı. Kurban fiyatlarının geçen yıla oranla hesaplı olduğunu belirten Yıldız şu bilgileri verdi:

"Bu yıl küçükbaş kurbanlar 500 ile 800 TL, büyükbaşlar ise 3 ile 6 bin TL arasında satılacak. Geçen yıl 200 kilogramlık buyükbaş 4 bin TL'den alıcı bulurken, bu yıl 220 kilogramlık hayvan 4 bin TL'ye satılıyor. Fiyatlarda yüzde 10 oranında düşüş var. Türkiye'deki yem ve saman fiyatlarının yükselmesi nedeniyle besicilerin kurbanlıklarını elinden çıkarmak istemesine bunu bağlayabiliriz. Geçen yıllara oranla hayvan ve besici sayısında azalma var."

'SEÇERKEN DİKKATLİ OLUN'

Vatandaşların kurbanlık seçerken, dikkatli olmaları gerektiğini de söyleyen Yıldız,  kurbanlıkların kulaklarının kesik olmaması, kör olmaması, boynuzunun kırık olmaması, topal ve gebe olmamaları gerektiğini vurguladı. Talebin bu yıl daha iyi olduğunu belirten Yıldız, bayramın 15 gün öncesinden hareketlilik yaşanmasını beklediklerini kaydetti.

ST(FK/COŞ)