Heykel Valilik Binasında, Bursa Valisi Şahabettin Harput’u ziyaret eden Arap Birliği Turizm Teşkilatı Başkanı Bandar Fahad El-Fehaid, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Recep Altepe’nin de katıldığı törenle Bursa Hava Yolları’nın kurulması için iyiniyet protokolü imzaladı. 

Törende konuşan Bursa Valisi Harput, Bursa’nın rüyası olan havayolu şirketinin kurulmasıyla ilgili görüşmelerin olumlu sonuçlandığını belirterek, ortak mutabakat metnine göre havayolu şirketi kurulmasının protokole bağlanacağını söyledi.

Protokolün içerisinde yer alan madde uyarınca şirketin şartlarının, faaliyetlerinin ve diğer teknik konuların bir ay içinde taraflar arasında görüşülerek kesinleştirileceğini kaydeden Vali Harput, ardından şirketin resmiyet kazanacağını belirtti.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de, 2 yıldan beri sürdürülen çalışmalar sonucu bu iyiniyet protokolünün imzalandığını vurgulayarak, hedeflerinin en kısa sürede anlaşmaları sonuçlandırarak seferlerin başlaması olduğunu söyledi.

'ARAP TURİST SAYISI KATLANACAK'

Bursa Valisi Harput ve Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe’ye teşekkür eden Arap Birliği Turizm Teşkilatı Başkanı Bandar Fahad El-Fehaid, Bursa’nın turizm açısından çok önemli bir şehir olduğunu ifade etti. Bursa’nın Arap ve Türk işbirliğinin göstergesi olan ilk buluşmaya ev sahipliği yaptığını kaydeden El-Fehaid şöyle konuştu:

"Nisan ayındaki toplantının ilk meyvelerinden biri bugün imza koyduğumuz protokoldür.  Biz Arap tarafı olarak, kurulmakta olan havayollarına her türlü desteği ve yardımı göstereceğimizi söylüyoruz. Kurulacak olan havayolları, hiç şüphesiz ki Bursa için önemli bir turizm getirisi olacak ve turizmi burada hareketlendirecektir. Çok yakın bir tarih içerisinde 127 bin Arap turist ailesi Bursa’ya gelip konaklamıştı. Havayolu olduğu zaman bu sayı onlara katlanacaktır."

Araplarla ortak olarak kurulacak ve Bursalı işadamlarının ortak olacağı şirketin 6 ay içinde 3 uçakla seferlere başlaması planlanıyor.

NG(FK/COŞ)