Törenin açılışında konuşan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Meclis Başkanı İlhan Parseker, yaşlanan nüfusun evde bakımı için robot destekli bakım ve uzaktan izleme sistemleri konusunda mesafe alındığını belirterek, "Estetik cerrahi sektörünün 2020 yılında 200 milyar doları aşacağı tahmin ediliyor. Obeziteye bağlı diyabet, küresel salgınlar ve Alzheimer'ı durdurmak için ciddi kaynak harcaması yapılıyor. Kitlesel tıp pazarının bu yıl 100 milyar doları yakalaması bekleniyor. İlaçlarla gıda arasındaki çizgiyi bulanıklaştıran ilaç gıdalar, üzerine yoğunlaşan çalışmalar tıp ve tarımı evlendirmeye hazırlanıyor" dedi. Parseker, Türkiye gibi ülkelerin sağlık hizmetlerini çeşitlendirerek, sağlık teknolojilerine, insan kaynaklarına yatırım yaparak, Ar-Ge ve inovasyonla maliyetleri aşağı çekerek, dünya sağlık merkezi şansı bulunduğuna işaret etti.

BURSA SAĞLIK TURİZM MERKEZİ OLMA YOLUNDA

Bursa Valisi Şahabettin Harput ise Bursa'nın önemli sağlık turizm merkezi olma yolunda ilerlediğini belirterek, "Bursa'da sağlık turizmindeki gelişmelerin ardından Ankara'dan 2 önemli karar çıktı. İlk olarak Sağlık Bakanlığı'na bağlı Sağlık İşleri Daire Başkanlığı kuruldu. İkinci olarak da Sağlık Serbest Bölgeleri kurulması gündeme geldi" diye konuştu.

KOSOVA SAĞLIK BAKANI: İŞBİRLİĞİNE HAZIRIZ

Fuar açılışına konuk olarak katılan Kosova Sağlık Bakanı Prof. Dr. Ferid Agani ise iki ülke hakları arasında tarihsel bağların bulunduğunu kaydetti. Kosova'nın bağımsızlığının 4'üncü yıl dönümünün geçtiğimiz hafta kutlandığını hatırlatan Agani, kısa zamanda yerel ve ulusal düzeyde başarıların elde edildiğini dile getirdi. Bu sürece Türkiye'nin katkılarını da gördüklerini ifade eden Agani, "Yarın Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile görüşmede bulunacağım. Görüşme sonrasında ikili ilişkilerin artacağından eminim. Türkiye Cumhuriyeti kurumları ve sağlık kurumları ile işbirliklerine hazırız. Yatırım olarak birçok olanağa açığız" dedi.

Konuşmaların ardından kurdele kesimi ile fuarlar, ziyarete açıldı.