Bulgaristan Yatırım Ajansı tarafından Sofya’da düzenlenen, 7 ülkeden gazetecinin katıldığı 'Bulgaristan’da ulaştırma, lojistik ve makine imalatındaki gelişmeler ve yabancı yatırım imkanları'nın ele alındığı toplantıda konuşan Bulgar Ulaştırma Bakanı Ivaylo Moskovski, hükümet olarak, ulaşım alanında büyük yatırımlar yaptıkları belirtti.

Karayolu taşımacılığının yanı sıra deniz, hava ve demiryolları ile ilgili de 10 ulaşım altyapı projesi hazırladıklarını ifade eden Moskovski, projelerin uygulanması halinde 1 milyar euro gelir elde etmeyi beklediklerini vurguladı. Ulaşım projeleri konusunda Avrupa Birliği’nden 2014 yılına kadar 2 milyar euro yatırım ödeneği alacaklarını kaydeden Moskovski, "Bu büyük bir miktar. İnanıyorum ki uluslararası firmalar bu projelerin uygulanmasının ardından ülkemize daha çok ilgi gösterecekler" diye konuştu.

Demiryolu projeleri ile ilgili de bilgiler veren Ulaştırma Bakanı Ivaylo Moskovski, özellikle ağır yük taşımacılığı konusunda Türkiye ve Çin’den yatırımcı beklediklerini kaydetti. Bulgar hükümeti olarak ülke ekonomisini en iyi seviyede tutmak için gayret sarf ettiklerini söyleyen Ivaylo Moskovski, "Yabancı yatırımcılar bizim için önemli. Bu nedenle hükümet olarak çalışmalar yapıyoruz. En önemlisi altyapımızı yenileyerek, yatırımcılara imkanlar yaratacağız. Türkiye ve diğer ülkelerin Bulgaristan’da yatırım yapma tekliflerine açığız. Herkes buyursun, gelsin" dedi.

Moskovski'nin konuşmasının ardından Bulgarsitan’daki makine imalat sektöründeki gelişmeler ve yabancı yatırımcılar için fırsatlar ile ilgili bilgiler verildi.



IA(FK/CK)