Rumeli kökenli girişimcilerin Türkiye'deki ve Balkanlar'ın sesi olmak ve dünyaya tanıtmak vizyonu ile çalışmalarını sürdüren RUMELİSİAD, Bursa'da çok önemli bir zirveye ev sahipliği yapacak. Bir süredir hazırlıkları devam eden ve TC Başbakanlık ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'nın desteği ve Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB), Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin proje ortaklığında gerçekleşecek bu etkinliğe Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'tan da destek geldi.

'ÖNEMLİ ETKİNLİK OLACAK'

Ankara'da Arınç'a ziyarete RUMELİSİAD Yönetim Kurulu adına Başkan Yardımcısı Şahap Aktaş, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yasemin Kabukoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Ersin Birnican, Ömer Kumova, Emir Cemal Beşkardeş ve Naime Kaşmer de katıldı. Ziyarette proje ile ilgili bir açıklama yapan Bülent Arınç şunları söyledi:

"RUMELİSİAD'ın Balkanlar ile ekonomik ilişkilere verdiği önemi takdirle karşılıyorum. RUMELİSİAD Uluslararası Balkan Ekonomi Zirvesi, Balkanlar'daki kardeşliği ekonomik anlamda da pekiştirecek önemli bir etkinlik olacaktır. Bu etkinliğe üst düzeyde katılım olacağına inanıyorum. Bizler de gerekli desteği veriyor olacağız. Hem Bursa için hem Balkanlar için çok önemli bir proje."

AKTAŞ: EKONOMİ KÖPRÜSÜ KURUYORUZ

RUMELİSİAD Başkan Yardımcısı Şahap Aktaş ise kendilerini kabul eden Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a teşekkür ederek, şöyle konuştu:

"RUMELİSİAD olarak yeni dönemle birlikte çok önemli projeleri başlattık. Bu projelerden bir tanesi de geçtiğimiz yıl planlamasını yaptığımız ve artık son bölümüne yaklaştığımız RUMELİSİAD Uluslararası Ekonomi Zirvesi. Bu projede Balkan ülkelerinden birçok misafirimiz Bursa'da ekonomik ilişkileri konuşacağız. Devletimizden de büyük destek alıyoruz. Yıllardır hem coğrafi, hem de tarihsel bağımız olan Balkanlar ile ekonomik ilişkilerin gelişmesi adına çalışmalar yürütüyoruz. Bu proje ile de çok önemli bir hedefi yakalamış olacağız."

Ziyaretin son kısmında ise Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a RUMELİSİAD rozeti, Şahap Aktaş tarafından takıldı. Ziyarette RUMELİSİAD Yönetim Kurulu Üyeleri'ne aynı zamanda RUMELİSİAD Üyesi olan AK Partili Bursa Milletvekili Önder Matlı da eşlik etti.



ST(FK/COŞ)