Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Organize Sanayi Bölgesi'nin Torba Yasa ile ticaret ve sanayi odasından ayrılmasının ardından ilk genel kurulu yapıldı. BTSO hizmet binasında gerçekleştirilen genel kurulda Mustafa Barutçuoğlu divan başkanlığını yaptı.

Genel Kurulda konuşan başkan adayı Ali Uğur, bölgenin Türkiye'nin ilk organize sanayi bölgesi olduğuna işaret ederek, faaliyet gösteren fabrikalar, üretimleri, istihdam ve ihracat oranları ile ülke ekonomisine önemli katkı sağladıklarını belirtti.

Organize sanayi bölgesinde toplam 291 parsel üzerinde 240 işletmenin faaliyet gösterdiğini belirten Uğur, "Burada yaklaşık 38 bin kişiye istihdam yaratılmaktadır. Bu fabrikaların ihracat toplamları yaklaşık 5 milyar dolar düzeyinde" dedi.

Yerel basında bölgede işten çıkarmalarla ilgili bazı olumsuz haberlerin çıktığını söyleyen Uğur, "Göreve geldiğimizden bu yana çalışan sayımız 213'ten 184'e düşmesi sonucu, hizmetlerde herhangi bir aksamaya mahal vermeden personel giderlerinde yaklaşık 1 milyon TL tasarruf ettik" diye konuştu.

Konuşmanın ardından toplantıda Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Organize Sanayi Bölgesi'nin adının Bursa Organize Sanayi Bölgesi olarak değiştirilmesi önerildi. Bu öneri teklif haline getirilerek isim değişikliğinin yapılabilmesi amacıyla Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na sunulacak.

Daha sonra geçilen oylamada yeni yönetim belirlendi. Oy çokluğu ile Ali Uğur yeniden başkanlığa seçildi.



ST(FK/AAA)