BTSO'nun Aralık ayı meclis toplantısı üyelerinin katılımıyla yapıldı. Odanın hizmet binasında gerçekleştirilen toplantıda Aachen Ticaret Odası ile denklik anlaşması imzalanan ve BUTGEM'e gelişimine destek veren oda başkanı Celal Sönmez ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür plaketi verildi.

Daha sonra geçilen toplantıda ise 26 milyon 317 bin 917 TL'lik bütçeye onay verildi. Bütçede en büyük gider kalemlerinde 9 milyon 187 bin 219 TL ile sair giderler yer alırken, gelirlerde ise 9 milyon 900 bin TL ile faiz gelirleri yer aldı. Toplantının sonunda teşekkür konuşması yapan BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez, ortak fayda kuruluşu olarak odanın eğitimden sağlığa pek çok yatırıma imza attığını kaydetti. Bütçenin üstün hizmet anlayışıyla oluşturulduğunu söyleyen Sönmez, "2013 bütün oda ve borsalarda seçim yılı olacak. Yeni oluşacak meclis de bizlerden daha iyi hizmet edecektir. Bayrağı huzurla teslim edeceğiz. Umuyorum ki gelecek yönetim daha sağlıklı harcamalar ve daha sağlıklı gelirler elde eder" diye konuştu.

BAŞKANDAN TAVSİYE

Son bütçe görüşmesini gerçekleştirdiklerini ifade eden Celal Sönmez, Şubat ayında yapılacak genel kurulda yeni yönetimin oluşacağına dikkat çekerek, "Gelirler ve giderlerin zor karşılandığı bir dönemde daha sonraki dönemde bonkörlüklerinizde biraz daha tutumlu olun tavsiyesinde bulunuyorum" dedi.