Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Mayıs ayı olağan meclis toplantısına meclis üyeleri, disiplin kurulu üyeleri ve meslek komitesi üyeleri ve Kayseri Serbest Bölge Müdürü Necdet İnal konuşmacı olarak katıldı. Toplantının açılışını yapan KAYSO Meclis Başkanı Nureddin Okandan, geçtiğimiz günlerde Pınarbaşı İlçesi'nde meydana gelen intihar saldırısında yaşamını yitiren polis memuruna Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diledi.

KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak da, Kurumlar vergisi listesinin sanayicilerden oluştuğunu açıkladı. Başkan Boydak, sanayicileri kutlayarak şunları söyledi:

"Hem kurumlar vergisi hem de gelir vergisine baktığımız zaman, Kayseri’nin yükünü sanayiciler taşıyor. Bundan memnunuz. Çalışıp üretmek, ihracat yapmak, istihdam oluşturmak güzel bir olgu. 'İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır' sözü bizim rehberimiz. Bu söz çerçevesinde faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Listelerin hepsinde de sanayicilerimiz en önde koşmaktalar. Bundan ben gurur duyuyorum. Bunun bize yüklediği bir sorumluluk da var. Bizim çarklar yavaşlarsa Kayseri yavaşlar. Bunun da bilincindeyiz."

'KOMŞULARDA OLUMSUZLUKLAR SÜRÜYOR'

Türkiye’nin yakın komşularında yaşanan olumsuzlukların devam ettiğini, ancak Türkiye’nin dış politikası açısından kötüye gitmemesinin sevindirici olduğunu belirten Başkan Boydak, ekonomik konuların tartışılmaya devam ettiğini, özellikle gelişmiş ekonomilerde bir miktar durağanlık beklendiğini ve bunun Türkiye’ye de yansıyacağını söyledi. Haziran ayında dünya ekonomilerinde büyük olumsuzluklar beklendiğine ilişkin bazı haberlerin yayıldığına dikkat çeken Başkan Boydak, verilerin ortada olduğunu, Türkiye açısından böyle bir olumsuzluğun söz konusu olmadığını, yabancı piyasalarda da çok fazla dikey inişler beklemediklerini anlattı.

'KAYSERİ'YE DIŞARIDAN YATIRIMCI ÇEKMELİYİZ'

Kayseri’ye dışarıdan da yatırımcı çekilmesi gerektiğini savunan Boydak konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Sadece hayırseverlikle öne çıkmayalım. İş ortamının iyi olduğu bir Kayseri ile öne çıkalım. Hayırseverlik zaten bizim asli görevimiz onu yapacağız ama, zenginleşmek için Kayseri'mize dışarıdan da yatırım çekmemiz lazım. Kayseri'mizin lojistik olarak, eleman kalitesi olarak, altyapı yatırımları olarak çok ciddi avantajları var. Tabi burada görev sadece Sanayi Odası ya da Ticaret Odası ile bitmez. Kayseri’nin yatırım ortamı Türkiye ortalamasının üzerindedir ve Kayseri’ye yatırım yapan yatırımcı pişman olmaz"

OE(OE/COŞ)