Her projesinde kendine güvenenleri maddi zarara uğratan Akgündüz’ün son projesi 9 bin metrekarelik AVM yalanıydı. Cemaat'e karşı AKP'nin yanında saf tutuan Jet Fadıl, dönemin atmosferine uygun olarak başarısızlığının faturasını Türkiye'deki siyasi krizlere dayandırıyor. Yetmiyor, üzerine bir de, muhafazakar kitlenin hasas olduğu din argümanını öne sürüyordu.

JET FADIL TUTUKLANDI

Kamuoyunda "Jet Fadıl" olarak bilinen İşadamı Fadıl Akgündüz, 'Nitelikli dolandırıcılık' gerekçesiyle tutuklandı.

İstanbul Bayrampaşa'da yaptığı bir projede yatırımcılara verdiği sözü yerine getirmediği gerekçesiyle yapılan suç duyuruları üzerine hakkında soruşturma başlatılan işadamı Fadıl Akgündüz dün savcılığa ifade verdi.

Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu Savcısı, Fadıl Akgündüz'ü "Nitelikli dolandırıcılık" suçlamasıyla tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk etti.  Nöbetçi hakimlik  Fadıl Akgündüz'ün tutuklanmasına karar verdi.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMUŞLARDI

Bayrampaşa'daki Caprice Gold Yatırımcılar Derneği, Fadıl Akgündüz tarafından dolandırıldıklarını ileri sürerek geçtiğimiz Şubat ayında savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu. Yatırımcılar, Akgündüz'ün başlattığı projeleri bitirmediğini ve verdikleri paraları geri alamadıklarını dile getirmişti.

12 BİN YATIRIMCIYI MAĞDUR ETTİ

Bayrampaşa’da inşa ettiği Caprice Gold Oteli’ni 5 yıldır tamamlamayarak 12 bin yatırımcıyı mağdur eden Fadıl Akgündüz hakkında çifte soruşturma başlatılmıştı.

Yatırımcılarına gönderdiği mektuplarda ödemelerin gecikmesini Gezi Parkı eylemlerine, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonuna, 30 Mart yerel seçimlerine ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerine bağlayan nam-ı diğer Jet Fadıl, hadis ve ayetlerle de göz boyuyordu.

İşte Jet Fadıl’ın ilk mektubu…

Tarih: 22 Nisan 2014…

Yani 30 Mart seçimlerinde yaklaşık bir ay sonrası. Bakın Jet Fadıl yatırımcılarına ödemelerin gecikmesini nasıl açıklıyor:

“Hepinizin bildiği üzere ‘Gezi olayları’  ve ’17 Aralık operasyonu’ piyasayı ve özellikle mülk satışlarını son on aydır çok etkiledi. ..

Özellikle 17 Aralık operasyonundan 30 Mart seçimlerine kadar “Vergi Barışı” taksitlerinin son ödemesinin de 30 Nisan’da yapılacak olması eklenince, piyasadaki nakit ihtiyacı daha da artmıştır…